Історія ухвалення бюджету воєнної України на 2024 рік ще раз підтверджує сумний висновок про те, що навіть на другий рік кровопролитної війни з російською ордою ментальність влади незмінно виражається одним словом «POHUY”!

(Як відомо, близький соратник Зеленського, нинішній орденоносець Кошевий у свій час продемонстрував це головне гасло нової владної команди під час передвиборчих дебатів).

Отож коротка історія БЮДЖЕТУ для СЛУГ ВЛАДИ на 2024 рік.

Після появи урядового проекту бюджету-2024 лише поодинокі фанати влади позитивно цінили цей головний фінансовий документ країни.

Я ж був серед експертів, які ВИМАГАЛИ радикально скоротити ВИДАТКИ на утримання влади, на різноманітні владні ПОНТИ.

І який же результат від вимог українського суспільства?

А ніякий!

ЖОДНА цифра на утримання владних і братніх до влади структур НЕ ЗМЕНШЕНА?!

На першому місці по важливості для нинішньої влади стоїть Державна ПОДАТКОВА адміністрація для якої ВІДНОВЛЕНО перевірки бізнесу під час ВІЙНИ та ЗБІЛЬШЕНО фінансування на …3 МІЛЬЯРДИ 198 МІЛЬЙОНІВ порвняно з 2023 роком.

Офіс Генпрокуратури додатково отримає 1 МІЛЬЯРД 127 МІЛЬЙОНІВ.

Але найбільше «POHUY” депутатам Верховної Ради термін діяльності яких завершився 29 жовтня 2023 року. Утримання цього часом непотрібного, а ще частіше шкідливого для України органу, обійдеться платникам податків у 3 МІЛЬЯРДИ 108 МІЛЬЙОНІВ 221 тисячу гривень!

Найцинічніше, що депутати неформальної більшості «Слуги народу»-ОПЗЖ за підтримки мільйонерів-мажоритарників та кількох депутатів із «Голосу» та «Батьківщини» вирішили збільшити грошовий запас на утримання депутатів та їх помічників. Найбільш вражає нахабністю рішення про збільшення до 1 МІЛЬЙОНА 61 тисячі депутатського фонду на своїх помічників. Нагадаю, що у більшості нинішніх депутатів лише 1 або максимум 2 помічники, і як правило не чужі люди. Тож тепер місячний фонд одного народного депутата на свого чи своїх помічників та помічниць ВПЕРШЕ досягне 88 тисяч 418 гривень.

(хоч пиши наукову працю «помічник депутата – як «українська мрія»)

І як завжди, наші гроші й на житло та відрядження депутатів за планом.

840 МІЛЬЙОНІВ на політичну рекламу парламентських партій під час ВІЙНИ – це вже за межею цинізму і нижче будь-якого дна.

Тут зупиняю перелік НЕЙМОВІРНИХ видатків на владу під час ВІЙНИ (його можна прочитати самостійно в бюджеті-2024, ухваленому ВР і ще не підписаному президентом).
Але найголовніше в цій ідеології «POHUY” інше:
– критикуй не критикуй, пропонуй не пропонуй, а влада не просто ЗБІЛЬШУЄ видатки для слуг народу, а й принципово відмовляється змінити ЖОДНУ ЦИФРУ в бік зменшення між першим і другим читанням!!!
Блог Миколи Томенка