Як і обіцяв, після публікації про зашквари і цинізм державного бюджету-2024, розпочинаю привертати увагу й до нахабства і маразму в місцевих бюджетах.

Отож, про Київ, де при владі «переконані європейці та щирі патріоти».

В 2023 році 120 депутатів майже одноголосно виділили собі по мільйону на так званий депутатський фонд. В 2024 році депутати вирішили в 6 разів збільшити свої фонди і виділити собі рідним вже по 6 мільйонів?!

Таким чином, 720 мільйонів гривень киян підуть на витрати депутатів, які більше думають про власну перемогу на майбутніх виборах, аніж про перемогу України у війні з російською ордою.

Ще одне «воєнне рішення» Київради стосувалося ще тих робітників – помічників депутатів міської ради. Останні роки єврооптимістична і патріотична більшість Київради фінансувала на наші гроші 240 помічників депутатів (по 2 у кожного) із зарплатою у більш як 24 тисячі гривень. Тепер, а що грошей у бюджеті вдосталь, вкрай стурбовані війною депутати вирішили додати своїм помічникам ще майже 62 мільйони та збільшити штат оплачуваних коштами киян до 3 помічників.

Ось так тишком нишком «воююча і героїчна» Київська влада зібрала для 120 депутатів та 360 помічників та помічниць депутатів майже мільярд бюджетних грошей від платників податків Києва!

А більшість киян досі переконана, що міська влада та депутати усіх фракцій день і вночі допомагають ЗСУ і пересічним мешканцям столиці та при цьому економлять кожну бюджетну копійку.

Блог Миколи Томенка