Черговий зашквар у світі міжнародного спорту: Міжнародна федерація гімнастики заборонила нашому спортсмену Іллі Ковтуну одягати футболку з написом «НІ ВІЙНІ»! А перед цим Міжнародна асоціація боксу на чолі з фанатом Путіна Кремльовим заборонили українським спортсменам виступати під державним прапором на чемпіонаті Європи серед юніорів. Така НИЦІСТЬ спортивних функціонерів прикривається «толерантною» позицією очільника МОК Томаса Баха, який послідовно захищає «невинних» російських спортсменів, олімпійський комітет Росії та російських представників у міжнародних спортивних структурах.

Нагадаю заробітчанам у спорті, що олімпійська спортивна ідеологія створювалася як виразно АНТИВОЄННА. Саме тому, напередодні та під час і сучасних Олімпійських Ігор оголошується офіційне перемир‘я.

Щоправда Росія вже ТРИЧІ порушувала цей базовий світоглядний принцип олімпійського руху (2008 – під час Олімпіади в Пекіні розпочала війну проти Грузії; 2014 – під час Олімпіади в Сочі розпочала анексію Криму та окупацію Донецької та Луганської областей; 2014 – напередодні Паралімпіади в Пекіні розпочала повномасштабну війну проти України).

І коли нині міжнародні спортивні федерації тлумачать головну ідею спорту – НІ ВІЙНІ, як неправильну і політичну, то це вони НЕПРАВИЛЬНІ і ПРОДАЖНІ, а не українські спортсмени!

Тож сьогодні УКРАЇНА повинна активно діяти і на спортивному фронті, де криваві гроші росії досі сильніші за моральні олімпійські цінності.

А наші посадовці у владі та спорті зобов’язані вимагати від МОК чіткої АНТИВОЄННОЇ та САНКЦІЙНОЇ позиції, а не лише «дуже дякувати» за його гуманітарну допомогу.

П.С. Переконаний, що за нинішню “толерантну” позицію Томаса Баха і спортивних функціонерів щодо терористичного режиму військового злочинця путіна, майбутнє керівництво МОК буде вибачатися, як у свій час – за дружнє ставлення свого почесного президента П’єра де Кубертена до Олімпіади в Берліні 1936 року та її організатора Адольфа Гітлера.

Блог Миколи Томенка