9 березня 2017 року, в день народження Тараса Шевченка, з ініціативи Політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» у Київському міському будинку вчителя відбувся форум, у якому взяли участь відомі політики, громадські діячі, вчені, експерти та фахівці для того, щоб розпочати напрацювання громадської стратегії розвитку країни.

Учасники форуму ухвалили Резолюцію, в якій оголосили про початок роботи над формуванням Національної стратегії «План дій для України» та окреслили основні її напрямки.

НАША МЕТА

Так виглядає, що для влади сьогодні стратегію визначають Міжнародний валютний фонд і закордонні експерти. Ми переконані, що маємо достатньо потенціалу в наших вищих навчальних закладах, академіях, органах місцевого самоврядування, щоб написати стратегію для своєї рідної країни самотужки, без підказок з-за кордону.

Влада намагається обʼєднати Україну боротьбою ПРОТИ тероризму, Росії, Путіна. Ми хочемо обʼєднати Україну ДОВКОЛА ідеології, цінностей «українського світу.

Ми вважаємо, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого: «Людина та Україна – понад усе!».

Ми переконані, що майбутнє України — за цінностями «українського світу» та «єврореалізму», а не «русского міра» та «єврокомунізму». А тому впевнені, що поєднання соціальної та національної ідей є ідеологією, яка обʼєднає країну і суспільство.

НАПРАЦЮВАННЯ СТРАТЕГІЇ

Учасниками форуму були висловлені перші тези щодо напрацювання Національної стратегії у різних галузях. Ці тези були опрацьовані та оформлені як світоглядні принципи для гуманітарної, економічної, екологічної, культурної, інформаційної, аграрної та інших складових Стратегії.

Далі передбачається, що обговорення та опрацювання Національної стратегії «План дій для України» відбуватиметься тематично у регіонах за участю науковців, фахівців-практиків та представників місцевої громади.

А остаточний напрацьований текст Національної стратегії планується презентувати до Дня незалежності.

ВАШІ ПРОПОЗИЦІЇ

Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» пропонує Вам теж долучитися до формування Національної стратегії. Ваша думка важлива для нас!

Свої пропозиції надсилайте на електронну скриньку ua.ridna@gmail.com

Про хід обговорення «Плану дій для України» надалі будемо інформувати на нашому сайті www.ridna.in.ua. Слідкуйте за новинами!

***

Національну стратегію «План дій для України» розроблятимуть українці, а не МВФ, – Микола ТОМЕНКО, лідер Громадського руху «Рідна країна»

На крові українських патріотів до влади прийшли дурість, недалекоглядність і цинізм, – Михайло ПОЖИВАНОВ, доктор технічних наук

Воєнна агресія Росії — найсерйозніший виклик для України в новітній історії, – Віктор НАБРУСКО, кандидат політичних наук

Влада піднімає тарифи в інтересах Ахметова?, – Іван ГЛАДУНЯК, заслужений юрист України

Децентралізація влади = розвиток місцевого самоврядування, – Олександр ФЕДОРЕНКО, кандидат політичних наук

Лише очікуванням і терпінням ситуацію на селі не змінити, – Євгеній СУСЛОВ, директор Агропромислової корпорації «Сквира»

Енергетична безпека і незалежність України цілком реальні, – Петро ГОЖИК, директор Інституту геологічних наук

Плекаймо рідну культуру заради успішної, багатої та щасливої України!, – Жанна БОДНАРУК, заслужена артистка України

Сила духу – це вже частина перемоги!, – Наталя СУМСЬКА, народна артистка України