Одним із напрямів Національної стратегії «План дій для України», яку ми розробляємо, є піднесення економічної могутності нашої держави, що базується на пріоритетах національної економіки, на власному виробництві, сприятливому бізнес-кліматі. Нинішня влада заради наживи – власної й великого бізнесу – цілеспрямовано знищує українські малий та середній бізнес. Вона ніби не розуміє, що для отримання бюджетних надходжень у вигляді податків треба спершу створити сприятливі умови для розвитку бізнесу. Натомість вона в рази збільшує всі можливі збори й податки. За останні роки фінансова складова економіки майже зруйнована. Український бізнес через «діяльність» НБУ щодо закриття банків уже втратив левову частку своїх капіталів, які ніхто йому не поверне. Водночас ринок енергозбуту, умови та форми розрахунків, комунальні платежі, постійне підвищення тарифів – це знущання над малим бізнесом та українцями!

Але найгірше те, що наразі у влади немає чіткої, ефективної економічної стратегії. Нинішня соціально-економічна ситуація свідчить, що на крові українських патріотів до всіх гілок влади прийшли дурість, недалекоглядність і цинізм.

Тому ми збираємо команду фахівців – патріотів рідної країни. Ми впевнені, що в Україні достатньо експертів і чесних менеджерів, які ефективно працюватимуть на благо своєї вітчизни. У нас немає потреби приводити до влади іноземців, сподіваючись на чергове «диво». Диво — це наші люди, це українці, це ми з вами – усі, хто прагне змін, кого вже дістала брехлива та жадібна влада! Ми неодмінно згуртуємо чесних і відданих державників, які заради змін в країні прийдуть до влади і працюватимуть.

Уривок промови Михайла Поживанова на Громадському форумі «Національна стратегія «План дій для України»