От лише днями написав про ганебний проект Урядового бюджету-2024, як почали стукати по дну цинізму ненажерливі депутати Київської міської ради, що на Хрещатику, 36!

Нагадаю, що «нові й некорумповані»депутати Київради» за гроші забудовників, від усіх без виключення фракцій, ще в 2020 році почали думати своє безбідне і щасливе бюджетне життя. Тоді ж всім фракціям наділили посади заступників Київського міського голови (нагадаю нині у Кличка їх всього …13!) та передбачили у бюджеті на 2021 рік для 120 депутатів:

– 120 безкоштовних приймалень;

– 240 помічників із зарплатами по 20 тисяч гривень на місяць;

– по мільйону гривень на депутата для подарунків бідним киянам…

Про те, що рекордно зросли видатки на апарат Кличка та на владні ЗМІ для піару за НАШІ БЮДЖЕТНІ ГРОШІ вже й не кажу…

І от при підготовці проекту бюджету-2024 появилися ідея підтримати…ні не ЗСУ, переселенців чи лікарів із вчителями …, а бідних депутатів?!

Отож, підготовлено проект рішення Київради щодо збільшення у 6 разів депутатського фонду. Тобто пропонується, щоб всі,120 депутатів, отримували з бюджету вже не по мільйону, а 6 мільйонів гривень на рік. Тобто депутати всіх партійних мастей «послухали» вимоги киян зупинити тринькати бюджетні коштитпіщьчас війни «перекладаючи бруківку», і виправилися шляхом виділення 720 мільйонів гривень – собі рідним!

Можемо лише уявити як тепер збільшаться апетити 13 заступників Кличка і тисяч інших посадовців Києва, яких щоденно викривають у корупційних тендерних зловживаннях!

Тож мусимо ПИЛЬНЕНЬКО відстежувати бюджетний процес-2024 не лише у Верховній Раді, а й у Київраді та по всіх решта ОТГ.

Бо кому ВІЙНА, а кому…мільйони або й мільярди із БЮДЖЕТУ!

Блог Миколи Томенка