На щастя, добігає кінця недолуга і шкідлива ідея спортивних чиновників та влади загалом про БОЙКОТ Україною міжнародних спортивних змагань і навіть Олімпіади-2024. Ця недалекоглядна позиція, коли українські спортсмени повинні були в знак протесту…тихо сидіти вдома протрималася більш як півроку. І цікаво, що попри НАШІ аргументи (йдеться про спортсменів, фахівців та громадськість) про ПОМИЛКОВІСТЬ політики бойкоту чиновництво тупо трималося своєї лінії.

І як показало життя – саме зіркові українські спортсмени виявилися МУДРІШИМИ і АДЕКВАТНІШИМИ та змусили владу переглянути своє БОЙКОТне рішення. Спочатку Еліна СВІТОЛІНА своєю грою, патріотичною позицією та проукраїнськими інтервʼю продемонструвала правильність АКТИВНОЇ , а не вичікувальної позиції спортсменів. Нагадаю, що після перемоги над «нейтральною» Азаренко на Вімблдоні Еліна Світоліна заявила:

«…поки російські війська не підуть з України і ми не повернемо свої території , я тиснути їм руки не збираюся».

Слова нашої спортсменки надрукували провідні видання Великобританії, Франції, США…

Далі була Ольга Харлан, яка впевнено перемогла «нейтральну» росіянку і продемонстрували власну й національну гідність. Нагадаю також, що її комнетарі про війну з російською ордою та любов до УКРАЇНИ і ЗСУ опублікували провідні відання світу: Італії, Німеччини…

Що було потім – Ви й самі знаєте!

Тож нині вже й школяреві зрозуміло, що ми ПЕРЕМАГАЄМО в спорті, дипломатії та інформаційній війні тоді, коли активно, правильно і принципово ДІЄМО, а не вичікуємо вдома, в кущах і висловлюємо свою стурбованість!

Проте радіти ще рано.

В цьому контексті дивує неадекватна зміна позиції нашого спортивного чиновництва, яке півроку пропагували бойкот Олімпіади, а нині уклінно дякує другу Путіна очільнику МОК Баху.

Дякувати треба нашим спортсменам за патріотичну позицію, а МОК змусити нарешті захищати ОЛІМПІЙСЬКІ ЦІННОСТІ МИРУ, а не брудні гроші російських олігархів, які скупили низку міжнародних спортивних організацій.

Отож, потрібно брати участь у ВСІХ міжнародних змагань, де важливо не лише ПЕРЕМАГАТИ, а й ДОНОСИТИ ПРАВДУ про героїзм України та злочини Росії.

Потрібно також боротися за КОЖНУ ОЛІМПІЙСЬКУ ліцензію, бо на Олімпіаді в Парижі наші збірна повинна бути НАЦІОНАЛЬНОЮ командою ПЕРЕМОГИ і МИРУ!

ВСЕ БУДЕ спортивнв Україна!

П.С. І до речі, а що там чути із розслідування про родинний бізнес в інтересах терористів «ДНР» члена виконкому МОК і НОК, Героя України Бубки?!

Блог Миколи Томенка