Чому Верховна Рада досі захищає українофобів і боїться Московського патріархату, або нині повністю підтримують діяльність ВР і Московський патріархат лише 6 відсотків громадян!

Останні військові події в країні та особливий і неприхований цинізм одного їх очільників УПЦ МП щодо російського військового злочину на Каховській греблі ще раз і ще раз повертає нас до запитання:

чому керівництво ВР досі захищає українофобів та боїться розглядати питання щодо статусу Московського патріархату в Україні?

Нагадаю, що досі УКРАЇНОФОБІЯ, яка нарешті отримала визначення в Законі, не передбачає ЖОДНОЇ відповідальності! Для прикладу, ВР ввела кримінальну відповідальність за прояви антисемітизму ще в 2021 році.

Натомість очільники парламенту вважають нормальним проводити заходи із знаними українофобами, відмовляються голосувати урядовий законопроект про позбавлення мандатів майже 4 тисяч депутатів від заборонених проросійських партій та вважають, що держава не повинна нічого не робити і не втручатися у справи УПЦ МП.

На тлі цього позиція українського суспільства рівно протилежна більшості ВР. Так, згідно телефонного опитування КМІС від 26 травня – 5 червня 2023 року позицію Верховної Ради щодо невтручання у справи УПЦ МП підтримує всього 6 відсотків (у грудні 2022 року було 12 відсотків). Пропозицію – ПОВНІСТЮ ЗАБОРОНИТИ УПЦ МП в Україні підтримує 66 відсотків опитаних ( в грудні 2022 року було 54).

Встановити державний нагляд і контролювати діяльність УПЦ МП відповідно – 19 відсотків (було 24).

Між іншим днями опубліковано результати опитування Центру Разумкова проведеного 23-31 травня 2023 року щодо довіри владним та суспільно-політичним інститутам держави. І виявляється, що ПОВНІСТЮ довіряють Верховній Раді аж 6.1 відсотка. Парадоксально, але факт: УПЦ МП і ВР мають ОДНАКОВУ ПІДТРИМКУ в 6 відсотків громадян України!

Тож у нас залишається єдиний шлях – громадський тиск та вимога до депутатів ВР стати на бік українського народу в справі боротьби за український світ та очищення від «руського міра», а не продовжувати боягузливо ховатися за заяложеним виразом, що це НЕ на ЧАСІ!

П.С. І принагідно нагадаю актуальні слова нашого Тараса Шевченка про московських попів, які завжди були провідниками імперської політики царської Росії на території України:

«МОЛІТЕСЬ БОГОВІ ОДНОМУ,

МОЛІТЕСЬ ПРАВДІ на ЗЕМЛІ,

А більше на землі нікому

Не поклонітесь. Все брехня –

Попи й царі…»

«Неофіти», 1857 рік.

Блог Миколи Томенка