Тут мої колеги та друзі інформують, що в Переяславі, Миронівці …, що на Київщині, громади УПЦ МП переходять до ПЦУ, а священники ВПЕРШЕ проводять службу УКРАЇНСЬКОЮ!

А що ж в нашій українській столиці – Києві?

За даними ресурсу Опендатабот нині в Україні діє 8 тисяч 585 церков Московського патріархату. В Києві НАЙБІЛЬШЕ з поміж УСІХ міст України – 247!

За період з 24 лютого 2022 року з УПЦ МП до ПЦУ перейшло лише 212 громад по всій країні й практично ЖОДНОЇ в Києві?! Ніякої реакції й після дикого й цинічного коментаря одного із очільників московського патріархату в Україні Іони Черепанова про те, що підрив Каховської греблі – це не злочин російської орди, а «Боже покарання» неправильних українців?!

Нагадаю, що влада Києва досі під прикриттям «трішки по-дебільному» сформованої концепції про «хороших коренных киевлян» пропагує булгакових та охороняє безцінну радянську спадщину щорсів…Подібна толерантність, а точніше неформальний захист владою стосується й московських церков, до яких Кличко і К., ще вчора ходили молитися і підтримувати Пашу-Мерседеса…

Невже у владі Києва із 13 заступниками, 120 депутатами і 240 їх помічниками на зарплатах, немає тих, хто пояснить, що ПОВАГА і ПОШАНА до діячів історії та культури визначається їхньою діяльністю в інтересах УКРАЇНИ, її державності, культури, науки, мови…, а не місцем народження! І «коренной киевлянин» Булгаков, такий же УКРАЇНОЖЕР як і «коренной житель Киевской губернии» Каганович.

Тож настав час повертати й Київ до українського світу, бо як не під час ВІЙНИ з російською ордою країни-терориста військового злочинця Путіна, то коли ж!

І памʼятаємо, що без перемоги у світоглядній війні не буде й повної перемоги у нинішній великій війні за УКРАЇНУ!

Блог Миколи Томенка