Як відомо, 17 листопада 2022 року заплановано проведення XXXVII звітно-виборної Генеральної асамблеї Національного Олімпійського комітету України. Головне питання – обрання НОВОГО очільника НОК України. Прийнято рішення асамблею провести за допомогою засобів відео та аудіо зв‘язку на базі програмної платформи ZOOM.

Організовуватльні та прозорі вибори доручено етичній комісії НОК.І тут виникає низка важливих запитань: – як організувати повноцінний ZOOM-ЗВІТ про роботу НОК та дискусію щодо нього;- як провести змістовну презентацію програм кандидатів та їх обговорення в дистанційному режимі;- і найважливіше – як забезпечити довіру до результатів ТАЄМНОГО ГОи віЛОСУВАННЯ за кандидатів у президенти НОК України?

Мої констуктивні пропозиції такі.Провести Асамблею, щонайменше, у змішаному форматі, за умов ОБОВ‘ЯЗКОВОЇ присутності президента НОК та кандидатів на посаду президента НОК.Організувати належний Звіт та вибори із обговоренням в очному режимі.

Для учасників асамблеї, які будуть приєднані дистанційно, забезпечити таємний характер голосування шляхом залучення НЕЗАЛЕЖНОЇ інституціїТакий підхід, як на мене, дасть можливість забезпечити ЛЕГІТИМНИЙ характер обрання президента і керівництва НОК і не допустити обрання ZOOM-президента НОК.А це в свою чергу, дасть можливість гідно захищати інтереси НАЦІОНАЛЬНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО руху УКРАЇНИ протягом 4 років та ОЧИСТИТИ МІЖНАРОДНИЙ ОЛІМПІЙСЬКИЙ рух від Росії.

Блог Миколи Томенка