Як відомо, з ініціативи депутатів Слуги народу, «За майбутнє», «Довіри»» та за підтримки «Голосу», ОПЗЖ та «Батьківщини» ВР не збиратиметься на пленарні засідання 38 днів: від 17 грудня до 25 січня.
Натомість, «народні обранці» пообіцяли, що будуть день і вночі працювати в Комітетах, фракціях та виборчих округах, як це і передбачено Постановою ВР.
Як інформує офіційний сайт ВР, для прикладу, в період 4-6 січня, коли народні депутати зобов’язані працюють у комітетах, тимчасових спеціальних і тимчасових слідчих комісіях та депутатських фракцій, …ЖОДНОГО ЗАСІДАННЯ так і не відбулося.
Ба більше, депутати, які перебувають у закордонних виборчих округах продовжують «щиро» переконувати, що вони перебувають у якихось відрядженнях?! Нагадаю, що згідно чинного законодавства місце роботи ВСІХ народних депутатів – Комітети ВР, за що вони й отримають зарплатню.
Тож, за фактично місячні різдвяні канікули депутати отримають щонайменше 100 тисяч гривень зарплати та доплат, а більш як 70 тисяч гривень отримають їх помічники.
Загалом утримання ВР у 2022 році коштуватиме нам 2 МІЛЬЯРДИ 670 МІЛЬЙОНІВ. Окрім того, провладні та опозиційні парламентські партії отримають ще й 884 МІЛЬЙОНИ для своєї рекламної діяльності.
Щоб Ви так працювали, точніше відпочивали так, як депутати ВР!
П.С. Щоправда, з огляду на сторінку офіційного сайту, працює лише Голова ВР.
Блог Миколи Томенка