Генеральному продюсеру  UA: Українське радіо.

  Таваріщ Хоркін!

  З огляду на прихильність вашої команди до ідеології космополітизму, що передбачає просуванняусяких світів  та байдужість до українськогосвітобачення, саме так до вас і звертаюся.

  В рамках підготовки до 35-тих роковинЧорнобильської трагедії кореспондентка ICTV  підготувала серію матеріалів, яких обєднують дзвонипамяті, ідея справедливості, історичної правди.   Одним з героїв таких програм  став наш колегаОлександр Бутко. Це людина, яка бригадним методом місяцями працювала на інформаційній передовій усамому пеклі найстрашнішої техногенної катастрофилюдства. Таких журналістів у світі одиниці.  Місцемпроведення інтерв’ю для інформаційного сюжету ICTV було попередньо узгоджено  музей Украінського радіона Хрещатику 26. Там виставлені експозиції, присвячені Чорнобильській трагедії, до створення якихбув прилучений безпосередньо сам Олександр Бутко як чорнобилець ліквідатор .

  Ви заборонили проведення такого інтерв’ю на  Хрещатику 26, пославшись на карантинні обмеженнята бюрократичні перепони. Неймовірний цинізм.  Без усіляких перепонів люди працювали біля  ядерного  жерла під променями вбивчих рентгенів, виконувалисвій професійний, громадянський обов’язок, втрачализдоров’я, ризикували життям, а потрапити до своєїколишньої редакційної будівлі не можуть.   Такапозиція очільників суспільного медіаЦікаво, яке суспільство  ви представляєте. Ваша пихатість, хамство,  лицемірствоце така сама категорія зла як попіл уранових викидів, що забруднив Україну післяЧорнобильської аварії.

  Налякала вас тінь Бутка на Хрещатику, 26 ще зодного приводу. Олександр Васильович подав документи  на конкурс на посаду голови правліннясуспільного мовника. Написав у програмі, що треба активно включатися в  інформаційну  війну проти Росії, пропагувати українські духовні ідеали, християнськіцінності, почати відбудову знищеного регіональногомовлення . Для горе реформаторів це неприйнятно. Організована злочинна компанія у своємупривласненому проєкті вбачає лише фінансову вигоду ініколи не зрозуміє через свою професійну нікчемність, що інформаційний простір краіни це фактор державотворчий.

Ваше бубоніння про високу місію суспільногомовленняце суцільний фальш .

Ви свідомо усунулися від боротьби з російськимагресором на інформаційному фронті, знищуєтедуховну  основу української нації, випалюєте їїісторичне коріння разом з живими людьми. Відтак, Бутко зі своїми чорнобильськими історіями, досвідомтворення національного інформаційного простору – ценебезпечний персонаж.

  Моральна ницість це  ваш внутрішній світ. Але цечужий, не український світ.

Віктор Набруско, Заслужений журналіст України