Напередодні Різдва більшість Київради проголосували за бюджет столиці на 2021 рік. Команда Порошенка назвала цей бюджет корупційним і не голосувала за нього. Не підтримали бюджет і депутати Омельченка, ті, що раніше були Черновецького.

Отож, як бачимо, в столиці сформувалася стабільна й дружня більшість, про яку команда Рідної країни попереджала киян під час виборів. Забудовники й олігархи погралися у «потішну виборчу війну», перед цим розклавши, точніше купивши депутатів у списках Кличка-Зеленського-Тимошенко-Медведчука.

Певною несподіванкою є той факт, що команда Притули з першого дня органічно влилася у цей олігархічно-забудовний договорняк.

Натомість, дивно, що команда Порошенків, яка  розхвалювала Кличка на виборах, а до того 5 років голосувала за всі забудовні рішення, нині назвала їх корупційними. Зокрема,йдеться про черговий мільярд на Подільсько- Воскресенський міст (нагадаю, що вже витрачено майже 5 мільярдів) та інші вічні недобудови Кличка. Чекаємо від них не лише заяв, а й відповідних офіційних звернень до правоохоронців, адже у них дві посади заступників Кличка і комісія по боротьбі з корупцією!

Глузуванням над киянами є виділення чергових майже 10 мільйонів на розробку Генплану, про готовність якого ще восени прозвітував Кличко.

Але на перше місце по цинізму і брехні виводимо фракції Тимошенко і Медведчука, які вже третю виборчу кампанію обіцяють справедливі тарифи, які науково обгурунтували необхідність їх вдвічі зменшити і під час голосування за бюджет ні словом про це не згадали. Відповідну комісію Київради, між іншим, очолює батьківщиновець Олександр Бродський!

Як не згадали про передвиборчі обіцянки й депутати від Притули-Нєфєдова, які раптово забули про потребу обов‘язкових земельних аукціонів у Києві.

Натомість про себе депутати не забули. Але про це вже в іншому матеріалі…

Блог Миколи Томенка