Команда Громадського руху «Рідна країна» сформована за принципом патріотизму та доброчесності з відомих та професійних людей, які досягли успіху в своїх сферах діяльності.
У нас в списку немає дружин, дітей політиків та можновладців, немає жодного чинного депутата Київради чи представника олігархічних груп або забудовників.

Ми шукали наших кандидатів останні 10-15 років. Ми обирали тих, хто може бути професійними депутатами, гідними представниками й захисниками мешканців своїх районів, і одночасно тих, хто зможуть нас консультувати. Всі ці люди робили останні роки корисні справи для нашого міста без бюджетних коштів, вони є патріотичними, професійними й успішними у своїй справі».

Наш антикорупційний тренд полягає в тому, що в команді «Рідної країни» ви не побачите жодного діючого депутата, представника КМДА, жодного чиновника районних адміністрацій. У нас також немає дружин політиків чи можновладців, забудовників чи їхніх представників. Для того, щоб навести порядок в Києві, ми повинні бути незалежними.
Микола Томенко,
лідер партії Громадський рух «Рідна країна»

Кулінченко Олександр, проректор Державного університету інфраструктури та технологій

“Якщо не зупинити Кличка і його команду забудовників, вони перетворять Київ на латиноамериканські нетрі”

Якщо не зупинити Кличка і його команду забудовників, вони перетворять Київ на латиноамериканські нетрі Одне з пріоритетних завдань «Рідної країни» – зупинити транспортний колапс. Насамперед ми маємо на меті забезпечити киян якісним громадським транспортом. Пересуватись ним має стати комфортніше, простіше й дешевше, ніж на автомобілі. Про яке «європейське місто» говорить Кличко, якщо люди все ще передають за проїзд в маршрутках? Мости й дороги в нас ремонтують роками з однією метою – «закопати» якомога більше бюджетних коштів.

Алла Гордієнко, Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей

“Настав час киянам ставати європейцями в житті,
а не на словах влади”

Сьогодні бібліотеки в місті можна перетворити на осередки, де діти безкоштовно зможуть вивчати мови, вчитись малювати, а пенсіонерів навчатимуть користуватись комп’ютером, смартфонами та різни-ми додатками, які можуть спростити їхнє життя.
Забудовники та інші представники влади неодноразово накидали оком на бібліотеки. Команда Миколи Томенка рятувала їх від закриття не лише в столиці, а й по всій Україні. Разом ми також реалізували низку просвітницьких проєктів і не збираємось зупинятись.

Андрій Неліпа, громадський діяч, еколог

“Кияни готові до сортування сміття, для цього потрібно лише створити нормальні умови”

Команда «Рідної країни» вже довгий час без бюджетних грошей підтримує екодумання в столиці. Ми рятуємо притоки Дніпра, прибираємо сквери, на які влада не звертає уваги, висаджуємо дерева.
Столична влада вже довгий час приховує екологічну катастрофу в Києві. У 21 столітті в нас немає сучасного сміттєпереробного заводу! Є сміттєві полігони, які періодично горять. Команда ГР «Рідна
країна» разом з експертами розробила власний план порятунку столиці від екологічної катастрофи, який ми збираємось реалізувати.

Олександр Федоренко, керівник ГО «Муніципальна ліга Києва»

“Кияни повинні сплачувати справедливі тарифи”

Кияни повинні сплачувати справедливі тарифи. Тому
одним з наших завдань буде спростити процедуру обслуговування населення та оптимізувати роботу житлово-комунальної системи.
Нині система побудована так, щоб людина просто втомилась розбиратися і заплатила за те, чого не було. Добитись перерахунку практично неможливо. Ми ставимо перед собою завдання відкрити всі платежі, щоб люди знали, на що витрачають кошти, які вони сплачують. Тільки так ми зможемо зупинити корупційні схеми, які сьогодні збагачують друзів Кличка.

Жанна Боднарук, Народна артистка України,
професорка Академії мистецтв імені
Павла Чубинського

“Країна починається з культури”

Від того, яка у нас культура, її рівень, якість та перспективи – залежить майбутнє нашої країни, дітей, онуків. Зерно культури закладається в дитинстві. Дуже важливою є державна підтримка мистецьких шкіл.

Валентин Щербачов, спортивний журналіст

“Наша команда прагне зробити спорт для школярів доступним”

Акція «Здоровим і спортивним бути модно», яку ініціював Микола Томенко, за роки обійшла всю Україну. За цей час проведено безліч змагань та підтримано багато молодих спортсменів та закладів освіти. Наша команда прагне зробити спорт для школярів доступним
це відбувається, звичайно, без бюджетної підтримки. Наша команда «Рідна країна» активно пропагує здоровий спосіб життя серед школярів і студентів, чого, на жаль, не робить місцева влада. Необхідно створити міські цільові програми для талановитої молоді й забрати молоде покоління з вулиць.

Денис Марчук, заступник голови Всеукраїнської агарної ради

Киянам – якісні продукти

Має бути чітка покрокова програма економічно-го розвитку Києва на найближчі п’ять років. Окрему увагу необхідно приділити розвитку саме малого і середнього бізнесу, адже вони формують левову частку
надходжень до місцевого бюджету. Щоб не процвітала стихійна торгівля, у кожному районі столиці необхідно створити більше спеціалізованих торговельних майданчиків, і у такий спосіб забезпечувати містян якісними екологічними продуктами.

Віктор Набруско, Доцент, Київський національний
університет імені Тараса Шевченка

Пора припинити піарити владу за гроші киян

Микола Томенко був одним з ініціаторів та авторів Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Мета цього Закону полягала в тому, щоб місцеві медіа почали працювати в інтересах місцевої громади, а не чиновників та посадовців. Цікаво, що серед аутсайдерів роздержавлення ЗМІ опинився Київ! Влада на чолі з Кличком перетворила місцеві засоби інформації на кишенькові. Пора припинити піарити владу та почати розвивати медіа, які
будуть пропагувати та захищати український світ.

НАС ПІДТРИМУЮТЬ

Олена Бондаренко, письменниця, соратниц
В’ячеслава Чорновола

“Київ чекає на патріотів міста і України!”

Команда «Рідної країни» робить добрі справи для України, не чекаючи на рішення влади, на бюджетні чи грантові кошти. Наша команда об’єднана спільним світоглядом і спільними моральними цінностями. Ми відстоюємо державу, де в пошані українська мова та культура, а найбільшою цінністю в ній є людина. Тому наше гасло: людина і Україна – понад усе!

Дмитро Підручний, чемпіон світу з біатлону

Київ повинен повернути статус спортивної столиці України

Київ втрачає свою спортивну інфраструктуру. З кожним роком об’єкти, де б могли займатися професійні спортсмени, передають друзям-забудовникам місцевої влади, які будують на їхньому місці торговельні центри. Отже, наша команда робитиме все, щоб поверну-ти Києву статус спортивної столиці України і тут були створені комфортні умови для різних видів спорту – від біатлону до легкої атлетики.

Наталя Сумська, Народна артистка України,
лауреатка Шевченківської премії та Анатолій Хостікоєв, Народний артист України,
лауреат Шевченківської премії

“Ми зберігаємо історичний Київ”

Спільно з командою Миколи Томенка «Рідна країна» ми втілили низку проєктів, спрямованих на збереження історичної частини міста Києва. Відновили криницю та висадили фруктовий сад у будинку Шевченка на Пріорці. Започаткували відновлення Мазепинської вежі в Києво-Печерській Лаврі та встанови-ли пам’ятний знак Тарасу Шевченку в місці, де він малював. Важливою стала подія відкриття пам’ятної дошки Михайлу Драй-Хмарі. Ми повинні нагадувати
киянам про своїх натхненників, які жили й творили в нашому місті.
Через апетити влади місто вже зазнало непоправної шкоди. Сьогодні наше завдання полягає в тому, щоб зупинити процес забудови і знищення історичної частини. Ми плануємо й надалі долучатись до проєктів збереження нашого міста спільно з Миколою Томенком. Бо хто ж, як не ми…