17 жовтня Солом’янська команда Громадського руху Миколи Томенка «Рідна Країна» долучилась до відродження скверів, парків та лісів столиці.

Більш детально про захід розповів Олександр Кулінченко, перший номер у виборчому списку в Солом’янському районі: “Наша команда Громадського руху «Рідна країна» відчуває власну відповідальність за завтрашній день нашого району, міста та всієї України. Тому 17 жовтня кандидати в депутати до Київської міської ради Ліана Біба, Олеся Воронова та Данило Гаваза організували прибирання території на вулиці Солом’янській поблизу гуртожитку №3. До нас також долучились мешканці найближчих будинків і студенти Державного університету інфраструктури та технологій”.

Разом вони впорядкували міжбудинкову зелену зону, прибрали сміття, обрізали дерева та підготували ділянку під  висаджування декоративних кущів та засіву газонної трави. Але на цьому команда «Рідної країни» не зупинилась і, перемістившись до Солом’янського скверу, продовжила прибирання свого району.

«Попри непогожий день, ми зробили внесок в чистий та екологічний Київ, – розповів  Олександр Кулінченко. – Вважаємо, що такі акції слід проводити частіше, аби всі люди Солом’янки відчували себе єдиною громадою, роблячи спільну справу. Але в той же час ми усі повинні вимагати від міської влади, щоб вона виконувала свої функції з прибирання та озеленення території. Бо замість цього сьогодні бачимо лише сумні картини знищення зелених насаджень забудовниками, які отримали на це згоду від столичних чиновників. Тому «Рідна країна» в Київраді зробить сферу захисту екології столиці пріоритетним напрямком своєї роботи. Адже майбутнє Києва, наших дітей та онуків залежить від того, як ми ставимося до навколишнього середовища. Солом’янка та вся столиця повернуть собі статус найкомфортнішого міста для життя в нашій рідній країні».