Триває підрахунок голосів на довиборах, які відбулися на Харківщині. Вже очевидно, що Юлія Світлична набирає більше як 70 % й впевнено виборює депутатський мандат.

Про що вчать нас ці Харківські довибори?

Перше.

Закінчилася переможна хода ЗЕ-команди на Харківщині. Нагадаю, що в цьому ж таки 179 окрузі Володимир Зеленський набрав 90,61% голосів, а депутат від Зе, нинішній голова ОДА Олексій Кучер – 50,62%!

На нинішніх довиборах “Слуги народу” зняли свою кандидатку Алєксєйчук і підтримали Світличну.

Отож, період, коли приналежність до ЗЕ-команди фактично означала перемогу завершився!

Друге.

Про кадрову політику Порошенка.

Як відомо, переможець довиборів Світлична весь термін Президенства Порошенка обіймала відповідальні посади на Харківщині.

Ба більше, Порошенко і К. постійно називали її однією із кращих серед голів ОДА. Окрім того, не таємниця, що Світлична була протеже Райніна, який за Порошенка зробив карколомну кар`єру: від першого заступника Харківської ОДА до керівника Адміністрації Порошенка, яку очолював майже 3 роки! За Порошенка він не лише суттєво впливав на державні та кадрові рішення в країні, а й став “Заслуженим економістом” від Порошенка.

Нині Райнін очолює партію кума Путіна в Харківській області, а Світличну депутатки від Порошенка оголосили ворогом народу.

Отож, ця історія вчить, що у кадровій політиці варто до уваги брати світоглядні, а не ресурсні характеристики, бо, як каже мій колега, колишніх членів СДПУ(о) Медведчука не буває.

Пам`ятаємо також, що на допомогу Кернеса до останньої хвилини сподівалися і Янукович й Порошенко –

і що, допоміг вам той Кернес?!

Блог Миколи Томенка