Цієї осені кияни переобиратимуть міського голову – вибори відбудуться вже у жовтні. Тож, Знай.ua вирішили дослідити, як, на думку експертів та колег по Київраді, мер Києва Віталій Кличко впорався зі своїми обов’язками та яких результатів вдалося досягнути, починаючи з червня 2014 року, коли він очолив і столичну мерію, і посаду голови КМДА.   

Що ж до шансів вдруге очолити столичну мерію та переобрання на посаду голови КМДА, то тут теж виникають питання.

“Чи стане він знову мером, залежить від того, хто стане Президентом і який буде Парламент. Якщо це буде не Петро Олексійович, а це найбільш ймовірний хід подій, то навряд чи Кличко залишиться мером. Якщо виграє не Порошенко, а потім ще й в Парламенті не буде більшості депутатів, які представляють нинішню владу, то я думаю, що ніхто не буде терпіти на посаді мера, який по суті передоручив управління міста іншим особам”, – повідомляє Олександр Федоренко, голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна”.

А, порівнюючи рівень результативності і продуктивності з попередніми очільниками міста, політик відмітив, що жодних масштабних зрушень у позитивний бік по суті не відбулося.

“Важко оцінювати діяльність Кличка, як мера, оскільки містом фактично керують інші люди. Ми цих людей не обирали. Якщо порівняти попередніх мерів і Кличка: ті самі розбиті дороги, те саме підвищення тарифів на комунальні послугина проїзд в громадському транспорті. Абсолютно однакові методи, підходи і майже те саме оточення – і це, незважаючи на Революцію гідності, яка докорінно мала б все змінити”, – відзначає Олександр Федоренко.

Та до завершення каденції ще залишається ще близько півроку, тож у киян ще буде час обміркувати та прийняти виважене рішення під час жовтневих виборів.