Не зважаючи на підвищення цін по всій Україні, ми регулярно читаємо стрічці новин про небезпечні випадки за участі маршруток. Так, нещодавно на вулиці Туполєва в маршрутному автобусі на ходу відпали два колеса.

Весною в центрі міста на вулиці Богдана Хмельницького маршрутка просто розвалилась, втративши піввісь. Звичайно, ця проблема існує не лише в столиці і справа не лише технічному стані транспорту.

Слід лише згадати про випадки, коли люди випадали з переповнених маршруток. Серед них навіть одна дитина, а жінка в Одеській області загинула. На Львівщині в мережу виклали фото, на якому в тз розбиті двері та подерті сидіння.

Діяльність підприємств, які надають послуги по перевезенню, ніким не контролюється, їх ніхто не перевіряє. Водії часто знаходяться в поганому фізичному стані. В маршрутках відсутні не те, що кондуктори, а й облік кількості пасажиропотоку. Таким чином ні міста, ні податкова не знають скільки заробляють перевізники, з чого можна підсумувати, що бюджети недоотримують значну кількість коштів.

Не зважаючи на всі обіцянки столичної влади та другу каденцію міського голови, Київ переповнений аварійним транспортом і з огляду на тотальну корупцію в цій сфері розпрощається з ним ще не скоро.

Висновок один: в 21 столітті маршрутки мають зникнути з доріг України на користь комфортного комунального транспорту.

Блог Олександра Федоренка