Вже забули про владну істерію про необхідність ухвалення “нічного бюджету” саме 22-23 листопада. Бо якщо не буде бюджету, – казали нам,- саме в ці дні, то кредиту МВФ, зарплат, пенсій і щастя загалом НЕ БУДЕ!

Нині, на 5 день після ухвалення “нічного, виборчого і п`яного” бюджету остаточного тексту головного фінансового документу країни, за який голосували депутати, ДОСІ НЕ МАЄ!

Історія питання

Гордістю Уряду Гройсмана є ВЧАСНІСТЬ підготовки бюджету. Проте, як можемо прочитати у Висновку Бюджетного комітету це не зовсім так. Зокрема, у відповідності із чинним законодавством проект доопрацьованого бюджету повинен був поданий у двотижневий термін (не пізніше 3 листопада). Реально він надійшов у електронному вигляді… увечері 19 листопада. Тобто, на 16 ДНІВ ПІЗНІШЕ.

З огляду на це, Комітет констатував, що “не мав достатнього часу для проведення РЕАЛЬНОГО АНАЛІЗУ доопрацьованого бюджету. Більше того, Комітет з питань бюджету визнав у Висновку, що до доопрацьованого бюджету НЕ НАДАНО належних фінансово-економічних обґрунтувань.

Отож, невчасно поданий і неналежно обґрунтований бюджет було ухвалено, зокрема і шляхом масового кнопкодавства.

Наша команда Громадського руху “Рідна країна” в рамках проекту “НАШБЮДЖЕТ – ПІД ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ” продовжує моніторити цей документ і ближчим часом запропонує аналіз найбільш корупційних статтей бюджету.

Ми перевіримо і поінформуємо:
– чи неіснуючий фонд Петра Порошенка отримав МІЛЬЯРД гривень;
– чи існуючий Український культурний фонд, який очолює дружина Президента отримав 708 МІЛЬЙОНІВ грн;
– чи своєрідний фонд Гройсмана отримає майже 5 МІЛЬЯРДІВ грн для фінансування виборчих округів провладних депутатів;
– чи депутати-лобісти передбачили для аграрних олігархів Косюка і Веревського МІЛЬЯРДИ бюджетної дотації;
-чи дійсно створено нову Реєстраційно-тендерну палату…

П.С. Між іншим, Урядовий кур`єр, який сьогодні опублікував старий Указ Президента про 60-денний воєнний стан на всій території України отримав 13.5 млн грн бюджетних коштів.

Блог Миколи Томенка