Ми, учасники  Громадського форуму, констатуємо, що нинішня влада в Україні живе одним днем, ігноруючи потреби людей.

Відсутні будь-яка стратегія розвитку країни та ідеологія, здатна згуртувати суспільство. Економічну політику держави формуть міжнародні донори.

«Соціальна політика» від влади – це  стрімке зростання тарифів на комунальні послуги, цін на продукти, ліки, товари першої необхідності.

Водночас  можновладці наживаються на війні з Росією, торгують із окупованими територіями, збільшують собі зарплати до захмарних висот. Їхній «патріотизм» зводиться до вдягання вишиванок і проголошення гучних обіцянок, тоді як прості люди вдягають  бронежилети, боронячи Україну й віддаючи за неї свої життя.

Ми, учасники Форуму, вважаємо, що згуртувати суспільство може лише ідея україноцентризму, гасло якого: «Людина та Україна – понад усе!» Ми переконані, що майбутнє за  цінностями  «Українського світу» та «Єврореалізму», а не  «Русского міра» та «Єврокомунізму».

Ми бачимо Україну національною державою, де в пошані українські традиції, мова культура. Ми бачимо Україну державою, яка захищає свою незалежність за допомогою професійної, боєздатної, патріотичної армії. Ми бачимо Україну державою з потужною національною економікою, а не сировинним придатком Європи, Америки чи Росії.

Ми впевнені, що  поєднання соцальної та національної  ідей є ідеологією, яка об’єднає  країну й суспільство.

Ми, учасники Громадського Форуму, підтримуємо ініціативу Політичної Партії  «Громадський рух  Миколи Томенка «Рідна країна»  щодо напрацювання  всеохопної Національної стратегії  – «Плану дій для України».

Закликаємо  представників експертного, наукового середовища, громадських активістів, усіх фахівців, які поділяють проголошені  світоглядні цінності, кого об’єднує любов до України, –  долучитися до спільної праці.