От не перестаю дивуватися патріотичному невігластву багатьох правдивих і патріотичних українців.

Нам ледь вдалося переконати їх, що «коренные киевляне»-україножери не повинні бути представлені в публічному просторі УКРАЇНСЬКОЇ СТОЛИЦІ. Бо тисячі російських НКВДістів та іншої наволочі, яка репресувала та розстріляла українську еліту Києва, згодом заселилися у їх квартири, а їхні діти і внуки проголосили себе «коренными киевлянами». І всі вони, як і булгакови, зневажали все українське: від нашої мови, історії та культури до нашої Держави.

Так от знову почалася патріотична істерія, про майже «українського націоналіста» Чайковського і його прадіда-діда козацького роду. Вже підготовлені десятки експертних висновків, де переконливо доведено, що за НАЦІОНАЛЬНОЮ, МОВНОЮ і ТВОРЧОЮ САМОІДЕНТИФІКАЦІЄЮ – Чайковський правдивий РОСІЯНИН. Але «фанати китайських грошей» із консерваторії продовжують знаходити все нових оборонців «козака-Чайки» вже із числа давніх українських патріотів. Не хочу знову повторювати очевидну для освіченої людини істину, що не можуть бути в КУЛЬТУРНОМУ ПАНТЕОНІ УКРАЇНИ особи, які ПРИНЦИПИВО використовували лише російськомовні тести у своїй творчості й несамовито захищали «единую и неделимую Российскую империю». Вони шанували і любили не Україну, а МАЛОРОСІЮ, куди приїжджали насолодитися нашою природою, смачно поїсти і зустрітися зі своїм коханцем. Я вже мовчу про той факт, що сьогодні музика Чайковського стала символом путінської Росії у всьому спортивному світі.

Тому ще раз наголошу:

до нашої національної історичної та культурної спадщини треба відносити тих діячів, які поважали українців як самостійну націю, шанували її культуру, історію та мову, визнавали право на самовизначення.

А УКРАЇНОЖЕРІВ-кагановичів, які народилися на Київщині чи булгакових з Києві нехай забирають на Росію, бо нам ЧУЖОГО не ТРЕБА!

Славу Богу, що у нас своїх КЛАСИКІВ вистачає!

Блог Миколи Томенка