Сьогодні на одному із ютуб-каналів молодий і активний депутат із «Слуги народу» присоромив суспільство, яке стало менше допомагати ЗСУ. Він же вважає, що депутати активно працюють і навіть інколи телефонують до військових на фронт, щоб знати як там справи.

Вирішив відреагувати на таке політичне нахабство депутата із «Слуги народу» не лише в ефірі, а й тут.

Отож коли йдеться про претензії до пересічних громадян, які слабо донатять і волонтерять у порівнянні із 2022 роком, хочу запропонувати СЛУГАМ із ВР показати власний приклад.

Нагадаю, що термін діяльності ВР цього скликання вже мав завершитися 29 жовтня 2023 року. Тим не менш депутати ВСІХ без винятку фракцій і груп збільшили видатки на своє утримання в 2024 році. «Воюючий парламент – 2024» коштує платникам податків 3 МІЛЬЯРДИ 108 МІЛЬЙОНІВ 221 тисячу грн. Вперше в історії парламентаризму лише на своїх помічників депутати заклали більш як МІЛЬЙОН гривень в рік. Партійний піар за наші кошти у надскладному воєнному і фінансовому 2024 становить більш як 840 мільйонів. А ще автопарк, відрядження, житло…все по повній програмі. Ба більше, останнями днями найбільш богомольні депутати з гордістю прозвітували, що українська делегація на Молитовному сніданку в США була найчисельнішою у світі!?

А тим часом НАЗК поінформувало, що у воєнний період майже кожний третій депутат із тих, хто заповнив декларацію оновив свій автопарк, переважно машинами еліт-класу (Графік придбаних авто за фракціями і групами на малюнку). Частина депутатів покращила своє житло чи придбала іншу нерухомість або землю…

З огляду на такий стан речей ЩЕ РАЗ вимагаю повернутися до теми ВОЄННОГО БЮДЖЕТУ-2024 (шляхом секвестру видатків на владу та правоохоронні органи).

Цілком логічно, щоб в умовах війни та враховуючи завершення терміну діяльності нинішнього скликання ВР, депутати та їх помічники працювали на ГРОМАДСЬКИХ ЗАСАДАХ.

Виплати партіям на час воєнного стану повинні бути скасовані.

Закордонні відрядження повинні повинні відбуватися лише для участі в ОФІЦІЙНИХ заходах, що їх проводять Міжнародні організації.

Лише за таких змін, депутати отримають МОРАЛЬНЕ право виховувати пенсіонерів, студентів, вчителів, медиків…які нібито зменшили свою активність у підтримці ЗСУ!

І не забувайте, що у своїй передвиборчій програмі та у присязі народного депутата, ви клялися служити НАРОДУ й УКРАЇНІ, а не МАМОНІ!

Блог Миколи Томенка