Як бачимо ситуація щодо участі/неучасті росіян/білорусів в Літній ОЛІМПІАДІ в Парижі-2024 виходить на фінішну пряму. І як мовить українська народна мудрість – НЕ КИЙКОМ, то ДРЮЧКОМ очільник МОК Бах і Президент Франції Макрон заведуть таки на Олімпіаду частину російських і білоруських спортсменів!

Ми,звісно, повинні продовжити боротьбу за Олімпіаду без росіян і білорусів, але паралельно мусимо думати й про запасний, гірший варіант можливого допуску так званих нейтральних спортсменів.

От Президент Франції Макрон правильно каже, що НЕ МОЖУТЬ брати участь в Олімпіаді спортсмени та персонал, які активно підтримують війну, представляють армію чи безпекові структури РФ та публічно підтримали російське вторгнення в Україну.

Але хто і як це перевірить?!

Тож пропоную розробити для «жертв режиму Путіна-Лукашенка» ОФІЦІЙНУ АНКЕТУ участника ОЛІМПІАДИ для так званих нейтральних спортсменів з Росії та Білорусі із такими запитаннями:

  1. Чи вважаєте Ви Росію державою-агресором та державою-терористом?
  2. Чи вважаєте Ви Путіна і Лукашенка військовими злочинцями?
  3. Чи вважаєте Ви Крим суверенною територією України?

В разі позитивних відповідей на ВСІ 3 запитання такі спортсмени-жертви режиму Путіна-Лукашенка можуть бути допущені до участі в Олімпіаді, як нейтральні спортсмени.

Вищезгадані анкети мають бути публічними і розміщуватися на сайті МОК та офіційному сайті Олімпіади-2024 в Парижі.

Працюємо для того, щоб ОЛІМПІАДА стало справжнім святом МИРУ і СОЛІДАРНОСТІ всього світу проти держав-агресорів і держав-терористів та їх керівників-військових злочинців!

І не забуваємо безсмертні рядки із «ОДИ СПОРТУ»:

«О СПОРТ, ТИ – МИР!»

Блог Миколи Томенка