Новий склад Національного олімпійського комітету України, обраний в онлайн-режимі, знову потрапив у скандал.

Спочатку всією країною розбиралися із членами НОК від забороненої партії Медведчука-Путіна, потім із боржниками, яких розшукують закордоном…

Але останні події довколо розслідування родинної фірми члена МОК і виконкому НОК Сергія Бубка, яка успішно торгує з окупантами і терористами на території так званої «ДНР» екстраординарні й вимагають швидкої та адекватної реакції!

Нагадаю, що НОК України діє на підставі Олімпійської хартії та Етичного кодексу МОК і відповідно власного Етичного кодексу НОК, ухваленого в 2019 році. Для дотримання його вимог створено Етичну комісію.

Отож, після журналістського розслідування та численних публікацій в ЗМІ щодо можливої колабораційної діяльності члена виконкому НОК Сергія Бубки необхідно, щонайменше:

– призупинити його членство в НОК;

– Етичній комісії розглянути цю ситуацію та заслухати пояснення.

Принагідно потрібно актуалізувати питання щодо членство Сергія Бубки в МОК, який ЖОДНОГО РАЗУ публічно не виступив в підтримку позиції України щодо недопущення російських і білоруських спортсменів на літню Олімпіаду-2024 в Парижі.

Я вже мовчу, що майже 7 місяців в Україні фактично відсутній Міністр спорту, оскільки новообраний очільник НОК Вадим Гутцайт досі суміщає ці дві посади, що суперечить і законодавству й здоровому глузду!

Не менше дискусій і довколо дивної стратегії Міністерства і НОК у справі прийдешньої Олімпіади, яка попри ситуативний ефект може призвести до НЕУЧАСТІ спортсменів УКРАЇНИ в Паризькій ОЛІМПІАДІ-2024, що стартує вже за рік

Таке враження, що спорту на владному рівні та олімпійському руху в Україні …ПОРОБЛЕНО

Блог Миколи Томенка