От вже ж насправді для наших владців щось пороблено з тими Олімпіадами!

То Янукович, обґрунтовуючи необхідність проведення зимової Олімпіади в Україні, сплутав Буковель з Буковиною, то Гутцайт замахнувся на Олімпіаду-2032, де господар вже офіційно визначений – це місто Брісбен в дружній нам Австралії.

Нагадаю, що вперше ідею проведення Олімпіади в Україні озвучив президент Янукович ще в 2010 році, щоправда переплутавши можливе місце проведення – замість Буковеля сказав Буковина. Герман тоді рятувала шефа, як могла, пояснюючи темному українському народу, що і на Буковині є гори! Тодішній НОК чолі з Бубкою та місцеві владці від Садового до голів ОДА радісно загукали, що галичани все своє життя мріяли про Олімпіаду. Не для понтів, а задля справедливості напишу, шо я ЄДИНИЙ з членів НОК тоді офіційно виступив ПРОТИ цієї ідеї Януковича.

Вдруге про свою дитячу мрію – провести Олімпіаду в Україну заявив вже президент Зеленський у липні 2019 року, а у вересні 2020 року поставив завдання для Міністра спорту Гутцайта провести Олімпіаду в Україні. У вересні 2021 року Зеленський ще раз наполягав на важливості проведення Зимової Олімпіади в Карпатах при зустрічі з очільником МОК Томасом Бахом і принагідно нагородив останнього Орденом Ярослава Мудрого.

І от вже новообраний керівник НОК Гутцайт заявив своїм головним завданням проведення Зимової Олімпіади-2032 в Україні.

Тож тепер по порядку:

1. В 2032 році ЗИМОВОЇ Олімпіади точно не буде.

В 2032 році заплановано проведення ЛІТНЬОЇ Олімпіади і вона точно відбудеться в БРІСБЕНІ, що в АВСТРАЛІЇ.

2. Право на проведення міста і країни зимової Олімпіади-2030 визначатиметься в 2023 році.

3. Щодо будівництва нових спортивних споруд, особливо для певних непопулярних для нашої країни зимових видів спорту за вкрай високими стандартами МОК, то цю ідею вважаю не просто фінансово недоцільною, а шкідливою!

4. Загалом співвідношення між вкладанням державних коштів та отриманими інвестиціями на олімпіадах останнього десятиріччя демонструє певну або навіть значну ЗБИТКОВІСТЬ для економіки Держави. Нагадаю, що Олімпіаду в Сочі у свій час назвали КОРУМПІАДОЮ.

5. Реальний стан справ в українському спорті спонукає головним завданням Держави зробити підтримку МАСОВОГО спорту, відновлення та будівництво ДОСТУПНОЇ інфраструктури для активного і здорового способу життя, а не вкладання в будівництво надкоштовних спортивних об‘єктів для разових міжнародних змагань.

6. І найголовніше – формуванням позитивного іміджу УКРАЇНИ у світі сьогодні щоденно займаються героїчні Збройні Сили України та мужній український народ, а не майбутні Олімпіади та інші міжнародні піар-заходи на бюджетні кошти.

П.С. Між іншим, а що там із розслідуванням корупційних проектів Каськіва-Льовочкіних і К. під прикриттям підготовки до зимової Олімпіади Януковича?!

Блог Миколи Томенка