Днями на сайті “Вечірнього Києва” з’явилося повідомлення про наявність у аптеках підробки –  препарату (нібито!) від коронавірусу. Далі – пряма мова:

“…Зараз в деяких аптеках України з`явився препарат від лікування коронавірусу Молнупіравір. Однак його купувати не слід. «Це — підробка. В Україні препарат від COVID-19 Молнупіравір поки не планують реалізовувати в аптеках. Зараз місто його очікує по розподілу від МОЗ», — застерігає киян в інтерв`ю «Вечірньому Києву» депутатка Київради, перша заступниця голови комісії Київради охорони здоров’я та соціальної політики Наталія Берікашвілі…”

Отже “купувати не слід”. Відверто кажучи, кияни мали б очікувати повідомлення про затримання реалізаторів фальшивих ліків та порушення кримінальної справи, а не заклику “не купуйте”.

Та мабуть, всі дуже зайняті. І поліція, і всі ці “гвардійці” Кличка з Мунварти. Важливіше слідкувати, хто не в масці, “трусити” заклади (державні і приватні) на предмет кількості вакцинованих, затримувати тьотю, яка викладає у мережу фото в стилі “ню”.

А фальшиві ліки – то громадяни самі розберуться. Хоча за логікою – саме влада мала б організувати перевірки, рейди, виявлення місць збуту.

Чи з цією владою (як київською, так і центральною) – не дочекаємось?

Блог Павла Аніськовича