А на сторожі коло їх…

Поставлю СЛОВО…HUB?!

 

Тарас Шевченко був і залишається одним із творців світоглядного УКРАЇНСЬКОГО СВІТУ. Саме тому, в різні часи його намагалися використати для обґрунтування різноманітних НЕУКРАЇНСЬКИХ проектів і планів. Радянська влада прагнула перетворити Шевченка на прихильника російського більшовизму та радянського комунізму, а влада Януковича-Путіна – на друга царів Російської імперії.

От і нині «влада без батьківщини і світогляду» вирішила долучитися до ОСУЧАСНЕННЯ Шевченка і добудований на кошти громадян України Культурний центр в Каневі назвали «Шевченко HUB”.

Цікаво, хто із моральних авторитетів України, знаних шевченкознавців порадив владі головний КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР в КАНЕВІ – одній із ДУХОВНИХ СТОЛИЦЬ УКРАЇНИ обізвати ХАБОМ?

Складається враження, що ми так бігли від «Російського світу», що проминули «Український світ» і втрапили до «країни із владою космополітів та малоросів».

Переконаний, що реконструкція та будівництво історико-культурних пам‘яток на КОШТИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ повинна відбуватися за погодженням із гуманітарною, фаховою спільнотою та під контролем громадськості.

Мусимо захистити нашу національну ІСТОРІЮ і МОВУ, бо як вчить наш ПРОРОК:

«Ну що б, здавалося, слова…

Слова та голос – більш нічого.

А серце б‘ється – ожива,

Як їх почує!»

П.С. Інформую також, що в рамках нашого проекту «ТВІЙ ШЕВЧЕНКО команда «Рідної країни» перевидала десятки різноманітних видань, допомогла у реставрації багатьом музеям, розмістила соціальну рекламу…БЕЗ залучення БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ!

 

Блог Миколи Томенка