Символічно, в день народження Шевченка, в Черкасах офіційно відкриють відреставрований театр після пожежі 2015 року.
І це не просто добра, а прекрасна новина.
Адже всі ці 5 років Уряди, міністри й голови ОДА клялися, що повернуть театр – народу!
І ось сталося. Щоправда, ні Міністр розвитку громад, ані нинішній очільник області, які сьогодні скажуть, що це – важливий об’єкт саме «Великого ЗЕ-будівництва», фактично не мають до нього жодного стосунку!
А як треба, запитаєте ви?
Варто було б подякувати українському народу та черкащанам, які віддали свої 164 мільйони бюджетних гривень на цей ремонт.
Корисно було б і згадати рехформаторів Яценюка, які заборонили пожежникам перевіряти такі заклади, а заклади не надто переймалися тою пожежною безпекою.
Цікаво, що за час ремонту біля Шевченківських Черкас з’явилися житлові хмарочоси і скульптурні химери – спасибі у лапках місцевій владі за збереження історико-архітектурного простору «вільного козацького міста».
Повчально й нагадати про висловлювання міністра Нищука та деяких великих патріотів-посадовців, що Черкасам такий великий театр не і потрібний. Бо справжніх українців тут мало, а то перселенці й малороси…
Отож, Театр Шевченка в Черкасах знову є!
Тож побажаємо колективу творчих здобутків, черкащанам гарних театральних переглядів, а владі – остаточного завершення облаштування сцени, без якої повноцінних вистав ми так і не побачимо!
Блог Миколи Томенка