Після місячної незаконної різдвяної відпустки ВР взялася за пріоритетні закони з метою покращення життя простого народу в умовах пандемії.
Серед головних – Закон «Про парламентську службу», яким визначається спеціальний статус та фінансове й соціально-побутове забезпечення парламентських державних службовців і членів їхніх сімей.
Нагадаю, що у грудні Разумков і К. активно розгорнули програму соціального захисту найзлиденнішого прошарку населення – депутатів та їх помічників. ВР збільшила видатки на своє утримання більш як на 500 мільйонів і які тепер становлять більше 2.5 мільярди та виплатили новорічну доплату своїм помічникам у сумі 52,5 тисяч гривень.
Тепер після відпочинку на курортах взялися за допомогу працівникам Апарату ВР. Авторство цього документу вражає – тут до сотні депутатів від Разумкова і Слуг до ОПЗЖ і Батьківщини.
Законопроект продовжує цинічну практику часів Порошенка, коли фінансове й соціальне забезпечення судових та правоохоронних органів було розписано як спеціальне і відмінне від решти народу.
Ну як тут утриматися, коли Тупицький лише за грудень отримав 433 тисячі гривень!
Отож, розмір посадових окладів парламентських державних службовців не можуть бути меншими, ніж відповідні в постійно діючому допоміжному органі, що забезпечує здійснення повноважень Президентом України. Привіт Зеленському і Єрмаку від майже Президента, як себе називає Разумков!
Не буду перераховувати всіх можливих доплат, надбавок і премій, але найбільш цинічним на фоні заяв про доступну медицину для всіх, є гарантування доступу до безплатної медичної допомоги ДУСі для парламентських службовців, їх дружин, дітей та батьків!
Нагадаю, що утримання 4 спеціальних медичних закладів при Державному управлінні справами при Президентові коштують нам у 2021 році біля мільярда гривень!
Мовчу про те, що і Порошенко і Зеленський обіцяли передати їх до МОЗ і змінити статус як елітних.
Моя Постанова з цього питання була зареєстрована ще у 2016 році!
Як бачимо з часів Титаніку нічого не змінилося:
небідні посадовці в часи пандемії всіляко рятують себе та свої родини за наші бюджетні гроші, а простий народ виживає як може за свої гроші!
Блог Миколи Томенка