Останні дні розгорілася непримиренна боротьба посадовців та депутатів із усіх партій за “справедливі і чесні тарифи” для народу.
Рейтинг обіцянок очолює Юлія Тимошенко, яка днями пообіцяла знизити тарифи втричі, щоправда й Вадим Рабінович теж обіцяв втричі дешевші тарифи, але під час виборів. ОПЗЖ і Зеленський переконували раніше, що готові знизити тарифи щонайменше вдвічі.
Але цинізм ситуації полягає в тому, що від листопада 2020 року до 11 січня 2021 практично всі народні депутати мовчали як риби!
Отож, з листопада розпочалися заяви про підвищення ціни на газ – всі мовчали;
15 грудня ухвалено бюджет і всі точно знали, що тарифи зростуть – “за” бюджет проголосували “Слуга народу”, “Батьківщина”.”За майбутнє”.”Довіра”, “Наш край”;
26 грудня “Нафтогаз”підвищив ціну на газ для побутових споживачів – тихо;
28 грудня Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення – жодної реальної дії парламентарів;
30 грудня НКРЕП підвищили тарифи на розподіл газу – всі знову мовчали!
До 11 січня керівники жодної партії не проявили жодної ініціативи проти підвищення!
11 січня почалися акції протесту в Україні.
11 січня Володимир Зеленський повернувся із Буковелю в Київ і заговорив про можливість зниження тарифів.
13 січня всі ЗМІ розмістили заяву офісу Президента “З ініціативи Президента тарифи для населення буде знижено”.
З 14 січня ВСІ парламентські партії та групи заявили про принципову і непримиренну вимогу знизити тарифи або збільшити кошти на субсидії, а ЄС почала вимагати проведення позачергового засідання ВР, щоправда збір підписів так і не почала.
На практиці:
у Верховній Раді з 4 січня до сьогодні, коли депутати мусили працювати в комітетах, комісіях, фракціях, групах відбулося одне часткове засідання фракції, 2 онлайн-засідання Комітетів, 1 офлайн засідання без кворуму. (Нагадаю, що у ВР 23 комітети, 5 фракцій, 2 групи і кілька тимчасових комісій)
Для прикладу, в Київраді за цей же період не відбулося жодного засідання комісій чи фракцій!
чому?
Бо з кінця грудня до 11-14 січня абсолютна більшість керівників парламентських партій влади та опозиції відпочивали на закордонних курортах від Занзібару, Мексики й до Галапагосів!
А ви ще вірите в “непримиренну і принципову боротьбу” “народних” депутатів за “чесні і справедливі тарифи”!
П.С. Було б справедливо не виплачувати зарплату тим депутатам, які незаконно оголосили собі в січні новорічно-різдвяні канікули.
Нагадаю також, що видатки на утримання ВР у 2021 збільшено на 528 мільйонів у порівнянні з 2020 і складають 2 мільярди 530 мільйонів 740,7гривень.
Блог Миколи Томенка