Команда Громадського руху “Рідна країна” на чолі з лідером Миколою Томенком пошанували пам`ять жертв голодоморів. Цьогорічним місцем покладання квітів обрали місто Бровари.

Микола Томенко висловив подяку отцю Михайлові із церкви Пресвятої Богородиці за повагу до історії українського народу: “Сьогодні надважливим є збереження правдивої історії про ті страшні події. Голодомор в Україні був не один, а декілька, про це теж потрібно пам`ятати і говорити. Пам‘ятаємо нашу історію! Шануємо наших героїв!”
Нагадаємо, що Голодомор і всі супутні репресивні дії радянської влади –  примусові «хлібозаготівлі», натуральні штрафи, ізоляція від зовнішнього світу, позбавлення садиб та житла, унеможливлення пересування, терор у вигляді масового  «розкуркулення», депортацій, ув’язнень, розстрілів – свідчать про організований характер масового вбивства великих груп людей і цілковито підпадають під визначення геноциду, що міститься в Конвенціі ООН «Про попередження злочину геноциду і покарання за нього», ухваленій Генасамблеєю ООН у грудня 1948р.. Комісія Конгресу США на чолі з Джеймсом Мейсом у 1986 р. визначила Голодомор 1932-1933 р.р. в Україні як геноцид. Це було підтримане багатьма країнами світу.