Сьогодні більшість регіональних філій суспільного телебачення зупинило випуск ранкових програм власного виробництва. Тепер журналістам так званого мовлення громад довіряють самостійно готувати аж цілу годину власного виробництва.

Отож, моє сумне попередження в 2015 році про те, що відмова від юридичного узаконення громадського мовлення на базі ОДТРК та перетворення його на на єдиний колгосп із цинічними, некомпетентними і ласими до бюджетних і грантових коштів вождями у Києві, приведе до знищення регіонального мовлення, справдилося!

Для цікавості можна переглянути дискусію і голосування у ВР 2015 року щодо стратегії створення Суспільного мовлення. Ви там побачити істерику низки ліберальних депутатів та агресивних грантожерів, більшість з яких і досі отримує сотні тисяч гривень чи десятки тисяч доларів у міжнародних організаціях та наглядових радах, і тепер вже знищують інші галузі національної економіки.
А тисячі журналістів, режисерів, операторів,..які творили національне телебачення і радіо звільнені, а регіональне мовлення – фактично знищено.

В результаті, так званий, реформований UA:ПЕРШИЙ нині варто називати UA:25 у відповідності до телевізійних рейтингів каналів. Тим не менш, свої більше як мільярди бюджетних коштів на рік очільники Суспільного отримують, як і мільйони від міжнародних організацій.

Тож, вимагаю від Наглядової Ради, ВР та Уряду розгляду звіту керівництва Суспільного телерадіомовлення про 5-річну діяльність загалом та фінансову зокрема.

Блог Миколи Томенка