Геніальна за цинізмом і конституційним нігілізмом урядова позиція щодо виїзду за кордон українців з метою працевлаштування, виключно за офіційними зверненнями Європейських країн.
Якщо влада нарешті почала думати про заробітчан, то вона повинна нині зробити щонайменше дві справи:
– не вимагати від європейських країн запитів на працевлаштування, а максимально пришвидшувати підписання двосторонніх міждержавних угод про правовий та соціальний захист українців, які там працюють;
– створити дієву державну програму працевлаштування та податкового й кредитного стимулювання створення робочих місць в Україні.
І це завдання для нашого Уряду, а не урядів Європейських країн.
Нагадаю також, що заробітчани в 2019 році інвестували в Україну, згідно даних Світового банку, майже 16 мільярдів доларів!
І на відміну від Вашого дружнього МВФ, нічого за це не вимагають!
А для початку потрібно розібратися із заробітчанами у владі, які цинічно й під шумок карантину продовжують для себе і своїх бізнес-партнерів «пиляти бюджетні кошти»!
Інформація для високопосадовців:
Стаття 33 Конституції України:
«Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом».
П.С. Тепер зрозуміло, чому в Києві та у соціальних мережах з‘явилася реклама «досить шастать» – це виявилося реальним гаслом влади у ставленні до своїх громадян.

Блог Миколи Томенка