Директор Черкаського обласного музично-драматичного театру ім.Шевченка Петро Ластівка повідомляє про незаконне захоплення земельних ділянок біля театру під забудову. Каже, що поліція не реагує на його заяви. Про це він написав у своєму фейсбуку, звертаючись до керівництва області й міста.

“На клумбах біля театру зі сторони вул. Дашковича, без дозволу Черкаської обласної ради, без узгодження з адміністрацією театру відбувається брутальне, незаконне захоплення державного майна – земельних ділянок під якусь забудову, – повідомляє Петро Ластівка. – Залито бетонний фундамент у двох місцях, розрито клумби для проведення електрокомунікацій. І нікого не хвилює,що для облаштування Театральної площі є проект, який пройшов усі погоджувальні процедури і очікує на громадські обговорення. Поліція вже місяць не може відреагувати на моі заяви та заяви моіх заступників. Громадо,потрібен ваш потужний вплив, бо висотку на місці театрального скверу та фонтану маємо, шматок територіі під аварійним виходом з театру глядачів в оренді підприємця маємо, квітниковий павільйон зі сторони вул. Симоненка маємо, підпал театру маємо, що ще черкасці дозволять зробити з Театральним майданом та театром? Прошу допомоги”.

Лідер партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко вже вкотре прокоментував історію з багатостраждальним театром.

“Після біди, тобто пожежі в театрі, всі викопосадовці часів Порошенка-Яценюка-Луценка-Гройсмана клялися у любові до Черкас і Шевченка й обіцяли за рік, два, три його відновити. Але є так, як є. Щоправда, найбільшим “другом” черкащан виявився міністр Ніщук, який засумнівався у потребі такого великого театру для міста, куди у свій час, за його словами, понаїхали всякі неправдиві українці. А місцева влада, обласна та й міська, все більше дбає про землю, плитку, асфальт. І навіщо той театр?!”