Вивчаємо законопроекти, які консенсусно, всі фракції і групи ухвалили на вчорашньому позачерговому засіданні. Привертає особливу увагу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19) авторства Радуцького, Сюмар, Королевської, Білозір та інших.

Як з`ясувалося, важливим інструментом боротьби з виникненням та поширенням коронавірусу в Україні стане перенесення або фактично відміна декларування доходів всіма чиновниками – від Президента до голів ОТГ.

Так депутати фракцій Зеленського, Медведчука, Порошенка, Тимошенко, Вакарчука та груп Коломойського й колишніх членів партій Яценюка і Януковича проголосували за таке:

“Декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування подаються за минулий рік не до 1 квітня, а до 1 червня 2020 року.”

І найголовніше: “Суб`єкти декларування, які в період до 1 червня 2020 року не мали можливості подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування…. від відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації…”

Тепер я зрозумів, як вдалося Зеленському і К. за сприяння парламентської опозиції подолати хоча б тимчасово корупцію у владі.

Блог Миколи Томенка