Сьогодні під час звернення Президент Володимир Зеленський закликав парламент «ухвалювати важливі для економіки закони» та «впроваджувати податкову, земельну та трудову реформи». Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко популярно підсумував заклик Президента  розглядати суперечливі закони під час карантину.

«Сьогодні на погоджувальній раді йшлось про позачергові засідання, на яких будуть вирішувати питання безпеки населення від коронавірусу. Звичайно, це необхідно. Багато депутатів та експертів поділяють мою думку, що розгляд суперечливих законопроектів, які неузгоджені з суспільством, потрібно відкласти і дочекатись стабілізаці ситуації. Але сьогоднішній заклик Президента «впроваджувати податкову, земельну і трудову реформи» зараз виглядає як цинічний обман. Весь цей хаос можна назвати коронавірусом головного мозку у влади, бо виглядає, ніби вони вважають, що українці – лохи! Нам не можна збиратися більше 10 осіб, а 422 депутати будуть штампувати земельну і трудову реформи?! Так не буде! Закон, як і карантин – один для всіх!»

Нагадаємо, що політик вже звертав увагу на спроби місцевої влади столиці «під шумок» вирішити земельні питання.

«На останній сесії Київрада вже показала приклад, як можна під виглядом турботи про народ розпоряджатись землею. В нинішніх умовах зібрання органів місцевого самоврядування можуть відбуватись лише за крайньої потреби й стосуватися попередження епідемії. Все інше – політичний фарс та маніпуляція. Влада в Україні зобов’язана з карантином через вірус також оголосити й політичний карантин.»