Партія Громадський рух «Рідна країна» виступила проти законопроекту про дезінформацію. Про це вчора на мітингу під Офісом Президента заявив лідер партії Микола Томенко.

«Коли ми боролись з темниками Кучми та Медведчука, то прийшли до висновку, що змінювати законодавство в сфері медіа без журналістської спільноти не можна. Зараз влада хоче всі закони, які ми обговорювали та відпрацьовували рік, не порадившись звести в один зі своїми правками.»

Найбільше обурило політика створення органу, який буде займатися цензурою.

«Створення так званого «міністерства правди» – органу, який буде призначатись Президентом та парламентом, для мене, як для людини, яка завжди захищала свободу слова, зовсім не зрозуміло. Цей орган буде не лише займатися цензурою,а й вирішувати питання закриття газет, інтернет-видань та телеканалів. Якщо є претензії до існуючих законів, потрібно їх вдосконалювати і над ними працювати, а не в односторонньому порядку приймати рішення. Очевидно, що запропонований законопроект писали люди, які в цьому питанні не компетентні. Як Нацрада з питань телебачення та радіомовлення може приймати рішення про закриття газет? Яке вона має до них відношення?»

Микола Томенко закликав медіа спільноту об’єднатись.

«Очевидно, що сьогодні є російський вплив на ЗМІ. Саме тому я закликаю журналістів та всіх тих, хто працює в медіа сфері об’єднатись та примусити Президента й парламент адекватним шляхом захистити українців, але не шляхом цензури та знищення свободи слова.»