У пресслужбі КМДА повідомили про опублікований проект історико-архітектурного опорного плану Києва. Замовником став КО «Інститут генерального плану м. Києва».
Вартість проєкту поки не розголошується, але відомо, що він створений в рамках нещодавно презентованого Кличком генплану. Такі дії влади прокоментував голова київського осередку партії Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.
«Почну з банального. Поки друзі-забудовники Кличка займалися будівництвом в Києві у всіх місцях, в тому числі й історичних, такий історико-архітектурний план був непотрібен. Як тільки міський очільник втратив свого вірного друга Микитася, одразу вирішив ввести обмеження. Цікаво, а влада вже розібралась з тими забудовами, що вже будуються чи вже зведені в історичних місцях або на місці історичних пам`яток?» Політик зазначив, що такий план не врятує столицю. «Сьогодні історичну частину міста може врятувати лише зміна влади, почний реєстр всіх історичних пам`яток і зон. Необхідно ліквідувати забудови, які вже порушили правила будівництва і загрожують пам`яткам. Цього влада робити не буде, скільки це реальні дії, а в нас столична влада працює лише на папері. До речі, ми ще не знаємо в скільки нам обішовся цей папірець з презентацією на сайті КО «Інститут генплану». Зверніть увагу на двомовність сайту та переконайтесь в професіоналізмі цієї структри».