Довгоочікувані результати масштабного дослідження діяльності столичних чиновників вдалося дізнатися лише через офіційний запит.

“За інформацією Директорату територіального та місцевого розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів, у період з 25 вересня по 23 жовтня було  проведено перевірку стану виконавської дисципліни у Київській міськдержадміністрації та окремих райдержадміністраціях в м. Києві, за результатами якої робочою групою було виявлено 86 порушень та 50 недоліків у діях посадових осіб КМДА”, – повідомляють в Департаменті інформації та взаємодії з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Порушення та недоліки спливли у всіх сферах. Проте, деталі виявлених “мінусів” поки в Кабміні не розкривають.

Побачити гучні висновки хотіли б не тільки тисячі киян, а й політики та столичні експерти, що відстежують розвиток подій із самого початку.

“Початок цієї перевірки був широко анонсований і Прем’єр-міністром Гончаруком, і Олександром Ткаченком, але щось пішло не так. Результати мали б бути оголошені одразу після її завершення, втім за цей час, мабуть, змінилася концепція щодо виборів мера Києва і ми бачимо, що і Закон про столицю досі не ухвалений. Схоже, що певні домовленості досягнуті, оскільки йдуть призначення керівників по районах – як людей Кличка, так і людей нової влади”, – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.

А що ж стосується детального привселюдного оголошення виявлених порушень, то за інформацією Директорату територіального та місцевого розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів, Порядком проведення перевірок стану виконавчої дисципліни в органах виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 15.09.2010 № 844, поки не визначено механізму оприлюднення результатів перевірки.

“Результати перевірки мають побачити кияни. Можливо, були виявлені факти, які потребують порушення кримінальних справ. Тому що, власне, вона і розпочиналася із заяв про те, що у Києві, взагалі, злочинна влада, кошти не так витрачаються і існує купа гучних порушень. Але, мабуть, нова влада не зацікавлена розвивати цю ситуацію далі: ми бачимо по соцопитуваннях, що у них немає своєї кандидатури, яка б однозначно перемагала Кличка на виборах київського міського голови”, – наголошує голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.