Схоже, що не надто високі досягнення влади (як минулої, так і нинішньої) у боротьбі з корупцією спонукали до дій таких собі «народних месників». Бо чим ще пояснити масштабний «злив» компромату на різного роду «достойних осіб» з боку такого собі персонажа з псевдом «Джокер»?

Тільки-но представники найвищих гілок влади змогли (судячи з їх дій, а вірніше, з їх бездіяльності) про щось домовитися з паном Кличком, як виплив такий неприємний сюрприз! Босудячи з оприлюдненої переписки, сумновідомий пан Микитась тягнув гроші з міського бюджету (читай – кишень киян) при повному потуранні мера Кличка та його заступників.  Залишається поспівчувати інвесторам «Укрбуду» – судячи з усього, їхні кошти осіли десь у офшорах та витрачені на корупцію.

Грошики розходувались щедро – на хатинки, на дорогі авто, на депутатів, на (звичайно!) вибори. І – вишенька на тортику – на «чесних» журналістів. Бо, судячи з листування, принциповий Дмитро Гордон мав отримати 100 тисяч доларів США. Чи отримав – невідомо, брехати не будемо. Але, як кажуть, «осадочєк остался».

І тут у пересічних виборців виникає низка запитань.

По-перше, де реакція влади на оприлюднені факти?  (І чи буде вона – чи знов обмежаться фарсом на зразок судових змагань між Кличком та Богданом)?

По-друге, чому суспільство дізнається про подібні речі від «невідомого бійця» а не на брифінгу представника певної силової структури? Чи технічні можливості щедро профінансованих з бюджету антикорупціонерів не «дотягують» до рівня «добровільних викривачів»?

І по-третє, чи влада розуміє, що це сьогодні народ підміняє бездіяльних борців з корупцією. Завтра (у разі продовження владної пасивності) знайдуться бажаючі підмінити суддю, прокурора та й виконавця вироку. І для цього зовсім не обов’язковим є легалізація «вогнепалу».

А наші можновладці повнні розуміти: рейтинги, які побудовані на обіцянках – штука крихка. Або обіцяні «посадки» корупціонерів стануть реальністю, або влада отримає свій вирок на майбутніх виборах.

Павло Аніськович, голова Шевченківської районної організації “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”