Днями на розширеному засіданні Колегії КМДА був презентований проект бюджету Києва на 2020 рік – прогнозований показник становить 57 млрд 991 млн грн. Незважаючи на вихваляння столичних чиновників про збільшення фінансування галузі освіти, ЖКГ і дорожньої сфери, приховати відверті недоліки та існуючі глобальні проблеми їм все ж не вдалося. Систематичне ігнорування звернень киян, недолуга система контролювання підрядників, завислі мільярдні суми на недобудованих об’єктах – лише частина з існуючих “мінусів”, які ігнорує нинішня столична влада. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Доходи залишилися на рівні 2014-го: На посаді мера Кличка місто не розвивалося

За словами голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна”, заява київського голови Віталія Кличка про значне зростання бюджету міста є лише “фікцією”.

“Якщо брати оприлюднені цифри, то зростання, порівняно з минулим роком, не є таким вражаючим, як намагається розповісти киянам міська влада. Особливо дивує те, що мер підносить те, що у 2014 році бюджет був 20, а сьогодні становить 57 млрд, як своє особисте досягнення. Але, якщо перевести ці кошти в долари, то тоді курс гривні був 8, а зараз 24, 5 – тож, по суті, бюджет на наступний рік не досяг рівня 2014 року. Це – ознака того, що усі 5 років перебування на посаді мера Кличка місто не розвивалося у напрямку досягнення реального збільшення бюджету”, – зазначає голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка “Рідна країна” Олександр Федоренко.

Тож, як підкреслив політик, за час правління Віталія Кличка доходи міста жодним чином не збільшилися і, по суті, залишилися на рівні 2014 року.

“Інша проблема полягає в процесі освоєнні коштів – було невиконання в минулому році, цю проблему визнає навіть сам Кличко. А також, на що саме вони витрачаються. Якщо їх витрачати на пішохідні мости замість будування нових розв’язок, ще й з заміною комунікацій, що місто перетворюється влітку на Венецію, а взимку через неприбраний сніг утворюються величезні затори, то є питання і з цільовим витрачанням коштів. На жаль, місцева влада робить акцент на в’їзні знаки до Києва чи пішохідний міст, а не на важливих питаннях для киян”, – підкреслює Олександр Федоренко.