Про це в ефірі телеканалу «Ільдана» розповів лідер партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко.

«Біда України полягає в тому, що більшість чиновників та громадян так і не стали справжніми платниками податків. В класичному розумінні, справжній платник податків не лише вчасно та справно сплачує їх до бюджету, а й відслідковує їхнє використання.»

Томенко пояснив, що сьогодні відбувається в країні та чим це може загрожувати.

«За переписками з повіями спостерігає вся країна, не помічаючи, що витрати на утримання влади зростають в геометричній прогресії. По-тихому, не лише очільники державних підприємств та корпорацій нараховують собі мільйонні зарплати, а й чиновники міських та обласних адміністрацій, не червоніючи, додають собі та своїм працівникам премії в 400%. Для тих, хто через захоплюючі зв`язки депутатів випав з бюджетного процесу, нагадаю, що очільники міносвіти вирішили скоротити видатки на працівників освіти аж на 4 мільярди гривень, відмінити доплати та зменшити кількість студентів, які отримують стипендії. Очевидно, що це скоротить кількість викладачів у навчальних закладах, а студентів змусить їхати закордон. Я вважаю, що така історія в бідній, корумпованій і воюючій країні неприпустима.»

Політик наголосив, що з діалогу щодо ринку землі також виключили основу – власника.

«Ніхто не звернув увагу, що в процесі обговорення продажу землі з дискусії був виключений ключовий гравець – власник цієї землі, селянин чи мешканеь міста, який нею володіє. Влада зобов`язана запитувати у суспільства як діяти в таких ситуаціях. Поки влада цього не зрозуміла, ми повинні самі цього прагнути та вимагати. Я закликаю українців сьогодні стати справжніми платниками податків і слідкувати за тим, на що витрачають їхні кошти і чи діє в наших інтересах влада, яку ми з вами сьогодні утримуємо. Поки громадяни не стануть справжніми платниками податків, доти країна приречена.»