Як відомо, у свій час багаторічний лідер Лівії Муаммар Каддафі виклав у своїй «Зеленій книзі»  власну філософію та систему управління країною. 
Якщо сказати коротко, то Каддафі запропонував традиційні інститути демократії змінити на систему народних комітетів, з допомогою яких він  міг діяти як авторитарний керівник держави.
Діяльність команди Зеленського: від нього самого до «зеленої більшості» Верховної Ради дуже нагадує вище згадану лівійську методику. Всі рішення ухвалюються не з огляду на приписи Конституції та Законів, а посилаючись на «волю народу» або «думку більшості».
Для прикладу, стаття 89 Конституції та стаття 171 Регламенту прямо вимагають для здійснення процедури імпічменту та проведення розслідування з питань, що становлять суспільний інтерес, ухвалення саме Закону про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову комісію. Натомість, цей Закон Президент і не ветує, і не підписує вже майже 100 днів! Натомість,  ВР ухвалює з тотальним порушенням Регламенту непотрібний Закон про імпічмент, який переписує 90 відсотків діючої Глави 30 діючого Регламенту?!
От я і думаю: а може дійсно, нині життя в Україні визначає не Конституція України, а якась «Зелена книга України»

Блог Миколи Томенка