Поки українська громада аналізує призначення і виступи нового Президента,  депутати судяться за 3 місяці депутатської недоторканності, “прем’єр-міністр+“ розміщає політичну рекламу, десятки тисяч викладачів та студентів щонайменше 69 технікумів і 17 коледжів з тривогою чекають на свою майбутню долю.

Як відомо, «рідний уряд» за підтримки утаємниченої коаліції в бюджеті на 2019 рік поставив ВСІ технікуми і коледжі України Поза законом. 
 Протягом року МОН намагалося знайти тимчасові механізми, бодай часткового, фінансування цих закладів, проте від 1 листопада – ДЕРЖАВНОГО ФІНАНСУВАННЯ ТОЧНО НЕ БУДЕ.
Після багатомісячних дискусій ВР 14 травня ухвалила в першому читанні Законопроект “Про фахову передвищу освіту” і нині овітянська спільнота чекає на ухвалення Закону в цілому та відповідно підтримку Урядом і підписання Президентом.

Коротко і популярно кажучи ціна питання врятування технікумів і коледжів України – 800 млн. грн на рік! Для порівняння фінансування партій Порошенка, Яценюка, Тимошенко, Ляшка, Садового, Бойка і Вілкула в 2019 році коштує нам 566 млн.грн.;  політична реклама Гройсмана – 36 млн.грн,  фінансування охорони високопосадовців – 1 млрд.203 млн.

Переконаний, що колективи технікумів і коледжів, багато з яких я маю честь знати, отримають законний статус і державне фінансування,бо нині у містах і містечках вони єдині, хто не лише навчає,а й виховує молодих українців та українок, здебільшого з бідних сімей нашої рідної країни.

Блог Миколи Томенка