Про це на мітингу в місті Хмельницький розповів лідер політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко.

«Влада останні роки веде пропагандистську кампанію, беручи на озброєння популярне гасло тоталітарних режимів Гітлера, Сталіна й Путіна: «Хто не з нами, той проти нас», сіючи ненависть до всіх тих, хто не є фанатом нинішньої влади».

Політика також обурило те, що попередня діяльність Порошенка та процес ведення ним виборчої кампанії не має нічого спільного з християнськими цінностями, про які він розповідає під час агітації.

 «Трагедія і фарс «томосоманії» полягає в тому, що під час виборчої кампанії президент підніс значимість християнських цінностей ледь не до рівня державної ідеології. Натомість на практиці діяльність базується на антихристиянських цінностях. Бо як відомо, християнська доктрина базується на рівно протилежному підході «Хто не проти нас, той за нас» (Євангеліє від Марка 9:1). Отож сьогодні іде боротьба між двома ідеологічними підходами. Першим підходом намагаються утримати владу на ідеї ненависті до ворогів та опонентів. А другим – будувати країну базуючись на любові до неї».

Микола Томенко під час виступу також нагадав, що підконтрольний президенту суд нещодавно скасував ще одну християнську заповідь.

«Нині влада руками Конституційного Суду скасувала в Україні статтю про незаконне збагачення, а це 8 заповідь – «не кради». Тепер завдяки президенту та Конституційному Суду посадовцям робити це дозволено офіційно. Ось таку «мораль» несе в люди нинішня влада».