Підбиваючи підсумки діяльності влади на кінець 2018 року, лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко в ефірі телеканалу “Еспресо” прокоментував останні соціологічні дослідження оцінки ситуації громадян в країні.

Нагадаємо, що соціологічна група “Рейтинг” в рамках проекту “Портрет регіонів” опублікувала опитування серед громадян України віком старше 18-ти років в усіх областях України та м. Києві (за виключенням окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим).

Лише 6% оцінили політичну ситуацію в країні як спокійну, тоді як у рідній області спокійною ситуацію бачать 27%, а у своєму місті/селі – 43%.

Напруженою ситуацію в країні бачать майже 58% опитаних, критичною – 31%.

На місцях оцінки стану справ дещо кращі: напруженою ситуацію бачать від 38 до 49%, критичною – лише 13-15%.

Микола Томенко пояснив таку ситуацію наступним чином.

“З огляду на соціологію, ставлення до міського чи сільського голови завжди буде на порядок вище, ніж до влади, яка керує зі столиці. Місцевого депутата чи голову об`єднаної громади люди бачать постійно, спостерігають за його роботою, тобто присутнє живе спілкування. Разом вони вирішують якісь питання, отримують інформацію. Тобто те, що відбувається в межах проживання, більш зрозуміло і не викликає постійних питань чи тривоги. У випадку з вищою владою, якщо аналізувати телебачення, то у Турчинова рускіє наступають через день, а у Президента – кожен тиждень. Парубій теж керує парламентом воюючої країни, хоч і розпустив у відпустку депутатів на 25 днів канікул. В такому випадку влада сама нагнітає градус занепокоєння у суспільстві, мовляв, ми тут воюємо з останніх сил і вся країна разом з ними, таким чином піднімає загальний рівень конфліктності”.

Політик також зазначив, що діяльність влади повністю суперечить заявам.

“В чому полягає найбільший цинізм? Влада вводить воєнний стан, а на місцях влаштовують за бюджетні кошти новорічні концерти і ставлять дорогі ялинки. Тому сьогодні ми маємо такі різні цифри соціологічних досліджень щодо оцінки ситуації в країні”.