Нещодавно просторами інтернету поширилася шокуюча (без перебільшення!) новина про підробку документів чиновниками Київської міської адміністрації. Нагадаю, що згідно розслідування журналістів сайту “Наші гроші” чиновники міської адміністрація “тупо” підробили документи на користь забудовників.

У згаданому розслідування наводяться прізвища і чиновників, і тих, на чию користь здійснено підробку, надаються скановані зображення документів (до і після підробки).

Коротко кажучи, мова йде про “відбілювання” двох ДПТ (детальних планів території),  складених із порушеннями діючого Генплану Києва. Зацікавлені особи – відомі київські забудовники Зубик та Корогодський. Ціна питання (тобто, прибуток від реалізації) – від 50 до 100 мільйонів доларів.

Здавалося б – що ще треба правоохоронним структурам? Тут тобі і підробка документів, тут тобі і корупція, тут тобі і конфлікт інтересів.  Тим більше, що навряд чи рядові клерки міської адміністрації підробляли папери  на власний розсуд.

Але ж ні! За весь час (а пройшов уже тиждень з моменту публікації) – жодної реакції з боку правоохоронних структур.

Чим це можна пояснити? Думаю, відгадка проста. До виборів залишилося всього нічого. І для влади конче необхідно зберегти на місцях таких “гвардійців”, які готові виконати будь-які завдання і підробити які завгодно папери.

Правоохоронці промовчали (просто так?), громадськість “проковтнула”…

РЕПЕТИЦІЯ ВДАЛАСЯ?

Блог Павла Аніськовича