Про український політичний нарцисизм та егоїзм написано багато й ґрунтовно. Проте й нині, за 150 ДНІВ до президентських виборів, влада й дружні до неї олігархи впевнено пишуть і реалізують сценарій своєї перемоги та подальшого царювання до 2024 року.

Вже більше 30 політиків заявили про готовність брати участь у президентських виборах. Серед них – МАЙЖЕ ВСІ більше чи менше позиціонують себе як опозиціонери до влади, тому ЕЛЕКТОРАЛЬНО вони воюють між собою, а не проти Порошенка. До того ж інформаційно олігархічні ЗМІ стимулюють внутрішню боротьбу у середовищі проукраїнської та проєвропейської опозиції. За таких обставин створюється віртуальна картинка, де ПРОУКРАЇНСЬКИЙ Порошенко мужньо бореться із ПРОРОСІЙСЬКИМИ опонентами. А решта політиків, як павуки у банці, гризуться між собою за владу.

Отож, від імені нашої команди “Рідна країна”, яка запропонувала стратегію дій “УКРАЇНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ – 2019”, звертаю увагу на потребу найшвидшого ВИЗНАЧЕННЯ СПІЛЬНИХ ПРИНЦИПІВ ВЕДЕННЯ ПРЕЗИДЕНТСЬКОЇ КАМПАНІЇ для опозиції.

Поки визначення єдиного кандидата у Президента від проукраїнського та проєвропейського середовища виглядає як утопія. Тому варто вирішити бодай програму мінімум та домовитися про:
– головні світоглядні цінності;
– пріоритетні завдання для майбутньої влади;
– принципи ведення кампанії у першому турі;
– ОБОВ`ЯЗКОВУ ПІДТРИМКУ У ДРУГОМУ ТУРІ!

П.С. Тут радники Президента хизуються вмілим використанням Порошенком і К. військової мудрості Сунь-цзи. Тож нагадаю і нинішній опозиції пораду від Сунь-цзи:
ОСЬ ЧОМУ НАЙКРАЩА ВІЙНА – РОЗБИТИ ЗАМИСЛИ СУПРОТИВНИКА!

Блог Миколи Томенка