Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко на телеканалі 112 Україна прокоментував ідею легалізації зброї, яку привезли з зони АТО:
“Багато політиків сьогодні говорять про те, що потрібно легалізувати ту зброю, яка так чи інакше потрапила з окупованих територій воєнними чи учасниками АТО. Ця ідея виглядає таким чином, ніби, умовно кажучи, людина має право винести з палаючої машини чи будинку декілька сумок і вони автоматично стають її власністю. За логікою виглядає так: якщо я під час служби знайшов 100 гранат і привіз їх на неокуповану територію, пішов їх і легалізував, то тепер я можу ходити з ними по вулиці. Фактично це можна назвати амністією розкрадених арсеналів. Я противник історії, коли людина не здала в певний час 100 гранат, залишити їх на пам’ять.

Закони і приписи законів мають діяти для всіх. Звичайно існує проблема “синдрому війни”, тому до питання зброї ми повинні ставитися дуже серйозно. В країні має відбутися масштабна кампанія по здачі зброї, а вже потім потрібно проводити серйозні перевірки, які будуть передбачати десь адміністративну, а десь і кримінальну  відповідальність”.