Я притримуюся тієї точки зору, яка визначає через ставленням до екології правильність чи шкідливість характеру влади. От і у справі масової вирубки та продажу українського лісу – всі показали себе у повній красі.

Історія питання

В 2014 році я спільно з іншими депутатами (Дмитро Добродомов, Олег Мусій, Віталій Чепинога та інші) підняли тему наведення порядку з контрабандою та масовою вирубкою лісів і зареєстрували відповідний законопроект.

Далі, після наших кілька місячних вимог Гройсман нарешті поставив його на голосування – в лютому 2015 – 277 “за”.

Знову-таки, проект Закону підготовлений до 2 читання Комітетом Віктора Галасюка постійно губився в апараті Гройсмана і після кількох наших прес-конференцій та ультиматумів ВР розглянула та несподівано для влади підтримала – 233 “за”. Для прикладу не голосували: Юрій та Ірина Луценки, нинішні міністри Семерак, Насалик…і більшість колишніх регіоналів з Опоблоку, Відродження та Волі народу).

Далі більше: уряд Яценюка запропонував ветувати Закон, а Порошенко вирішив всіх обхитрити – він і не ветував, і водночас не підписував Закон.

Після цього я подав позов щодо неконституційних дій Гройсмана і Порошенка до Вищого адміністративного суду і написав заяву про відмову бути радником Президента. на громадських засадах.

Врешті на 39 день (замість 15) Закон підписано.

Чому Закон не виконується?

За три роки з моменту підписання Закону про мораторій на вивіз лісу-кругляка все стало на свої місця.
Уряд Яценюка взагалі відмовився його виконувати, а згодом вся лісова мафія знайшла вихід із ситуації. Окрім контрабандного вивозу лісу-кругляку почався й офіційний масовий вивіз під номенклатурою “дрова”. Всі – від лісгоспів до митників та прикордонників з поліцією та СБУ почували себе в шоколаді.

Що відбувається нині?

Вето Порошенка на новий Закон про збільшення відповідальності за вивіз лісу та заборона вивозу дров стало цілком прогнозованим… Натомість, вже Гройсман вирішив всіх обхитрити – заявив про нестримне бажання зупинити лісову мафію.

ЦІКАВО, що вся так звана вертикаль “лісової мафії” підпорядкована уряду Гройсмана – Держлісагенство, Укразалізниця, Податкова і Митниця. Ба більше, всі очільники цих відомств ТИМЧАСОВО ВИКОНУЮЧІ та ЙОГО ДРУЗІ або ДРУЗІ ЙОГО ДРУЗІВ! 

Ця історія з лісом – ще одне підтвердження політологічної аксіоми, що
ЖАДІБНІСТЬ ТА БРЕХЛИВІСТЬ НИНІШНЬОЇ ВЛАДИ ВЖЕ НЕ ПІДЛЯГАЄ ЛІКУВАННЮ!
ВОНА ПОВИННА ПІТИ ГЕТЬ – АБО САМОСТІЙНО АБО ЧЕРЕЗ ВИБОРИ!

Блог Миколи Томенка